Trbovlje
V petek dopoldne so trboveljski policisti obravnavali kršitev Zakona o zaščiti živali. Trboveljčan je sprehajal psa, ki ga je napadel drug, neznan pes in ga poškodoval. Popoldan so preiskovali tatvino, zvečer pa so ustavili 21-letnega voznika osebnega vozila. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da vozi pod vplivom prepovedanih substanc. Prav tako zvečer so 19-letniku zasegli snov, za katero sumijo, da je konoplja.

V soboto, 4. februarja, so dopoldan preiskovali poslovno goljufijo na škodo podjetja. Popoldan so iskali neodgovornega voznika, ki je trčil v vozilo prijavitelja in s kraja nesreče odpeljal.

V nedeljo ponoči so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila. Ugotovili so, da gre za voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

Zagorje ob Savi

Pestro je bilo tudi v Zagorju. V petek, 3. februarja, je na regionalni cesti med Šklendrovcem in Podkumom pred vozilo padla večja skala. Voznik je vanjo trčil in s tem poškodoval vozilo. Pri tem je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 1500 evrov. Obravnavali so tudi naknadno prijavo prometne nesreče, ki se je zgodila v naselju Mlinše. Ko bodo znana vsa dejstva, bodo proti povzročitelju oziroma povzročiteljici ustrezno ukrepali. Občan je policistoma na patrulji prinesel 150 evrov, ki jih je našel v reži bankomata pri zagorskem Petrolu. Policista sta našla lastnika in mu, ko je z dokazilom potrdil lastništvo, denar vrnila. Občanka je na Policijsko postajo Zagorje podala predlog za pregon zatajitve sončnih očal, ki jih je 27. januarja pozabila na pošti v Zagorju. Ko bodo policisti zbrali dovolj informacij, bodo na okrožno državno tožilstvo v Trbovljah podali kazensko ovadbo. Čez dan so prejeli več obvestil o kamenju, ki je padalo na vozišče, ter o udarnih jamah. Kritična mesta so zavarovali, obvestili pa so tudi pristojnega vzdrževalca cest, ki je ta mesta saniral.

V soboto se je zaradi izsiljevanja prednosti v Rovah zgodila prometna nesreča, v kateri je nastalo za 1700 evrov škode. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

V nedeljo, 5. februarja, je v Zagorju gorelo. Do požara je prišlo v prazni hiši v naselju Družina, ki je še pred prihodom gasilcev PGD Zagorje mesto do konca pogorela. Policisti so si kraj požara ogledali in ugotovili, da znakov kaznivega dejanja ni. O dogodku so obvestili tudi pristojno tožilstvo v Trbovljah.

Hrastnik

Hrastniški policisti so konec tedna preživeli dokaj mirno. Dogajalo se je le v nedeljo, ko so dopoldan prejeli obvestilo o vlomu v počitniško hišo v okolici Hrastnika. Neznani storilec je odnesel orodje in s tem lastnika oškodoval za približno 600 evrov.

ZT

Prejšnji članek366-krat na Mrzlici
Naslednji članekRibničani premagali Dolane