sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Sirše končal z nastopi v Pjongčangu

Tilen Sirše, doma z Vidrge v zagorski občini je tako olimpijske igre v Pjongčangu po dveh dobrih vožnjah in eni, ki se ni končala po njegovih željah, končal na predzadnjem, 39. mestu.

Za portal Žurnal 24 je o napaki v drugi vožnji povedal: "V drugi ovinek sem prišel previsoko, zabil sem se v strop. V tretjem ovinku sem imel preveliko hitrost, zato me je obrnilo na bok. Poskušal sem vse, da bi se čim prej spravil na sanke, to mi je uspelo šele v petem zavoju, tako da sem izgubil približno deset sekund. S tem pa je splavala po vodi tudi boljša uvrstitev. Domov odhajam zadovoljen, da sem se udeležil olimpijskih iger, a z grenkim priokusom zaradi napake."

Po prvi vožnji je bil Sirše 34., zaostanek za 30. mestom je bil ulovljiv. V drugi vožnji je morda hotel preveč in prišlo je do napake. V tretji vožnji pa kljub najboljšemu časa na tekmovanju ni mogel spremeniti ničesar več.

Tilen Sirše, ki ga je na OI spremljal v vlogi trenerja oče Milan Sirše, bo po olimpijskih igrah razmislil o nadaljevanju kariere. Za sankače je že udeležba na OI in predstavljanje države lep uspeh, pravzaprav uspeh kariere. Sirše ga je dosegel, zapisal se je med udeležence olimpijskih iger. Zdaj pa ga verjetno čakajo drugi izzivi. Lani je opravil magisterij iz geografije, iskal bo zaposlitev in sanke verjetno obesil na klin.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor