Tekmovanja, ki je potekalo sicer v senci zlate lisice, se bodo v plavalnem svetu spominjali predvsem po osmih zmagah Robija Žbogarja, pa tudi po odličnih nastopih trboveljskih plavalcev, ki so, po zaslugi obeh bratov Tilna in Žige Šintlerja prišli do desetih medalj.
Trboveljski plavalci (Nejc Kos, Tilen in Žiga Šintler, Jaka Jeršin, Kaja Imperl, Nina Kos, Nika Todorovič in Daša Krajnc) so se domov vrnili s sedemnajstimi uvrstitvami v finale, ki jih je, kljub vsem tegobam, uspelo priplavati Tilnu, Žigi in Daši. Trboveljski plavalci pozimi ne trenirajo kot njihovi vrstniki, zato je težko pričakovati napredek, ki bi jih pripeljal v borbo za medalje. A ker je nemogoče – mogoče, so se po zaslugi odličnih nastopov Žige in Tilna domov vrnili z desetimi.

Trboveljski plavalci so z odplavanimi osebnimi rekordi in osvojenimi medaljami presegli vsa pričakovanja, saj so s povprečno petimi treningi na teden in občutno premajhno odplavano kilometrino v precejšnjem zaostanku za konkurenti. Na lanskem državnem prvenstvu so trboveljski plavalci plavali v 14 finalnih nastopih. Torej se rezultati izboljšujejo in v klubu upajo lahko, da bo poletna sezona še uspešnejša.

Prvenstva so se nadaljevala z nastopi mlajših dečkov in deklic v Ljubljani in Kranju. Na zadnjem je blestela Tiatara Zupančič s kar šestimi osvojenimi medaljami.

ZT