KK Brežice : KK Zagorje 51:72

(10:15:14:19;14:19;13:19)

KK Brežice: Marko Flajšman 13, Lovro Jurečič 8, Jaka Ogorevc 2, David Šinko, Filip Lepšina 4, Lovro Ivšič 11, Lenart Žinko 2, Matic Zagorc 7, Tomislav Laktič, Denis Zendeli 2, Dejan Kolar 2.

KK Zagorje: Črt Eberl 5, Primož Perko 7, Žan Kos 11, Matija Kosin 3, Urban Vozel 5, Tomaž Martinčič, Martin Kosin 24, Vito Štibernik 2, Mario Markotič, Dejan Hutar 5, Blaž Božjak 2, Martin Grešak 8.

Z novo sezono so začeli tudi igralci članske ekipe KK Zagorja, ki nastopajo v 4. SKL Vzhod. Prva tekmo so odigrali v gosteh v Brežicah.

Ekipa KK Zagorje je v primerjavi z lansko sezono malo spremenjena, saj je nekaj izkušenih igralcev, ki so pomagali Zagorju ponovno oživeti člansko košarko, zaradi službenih obveznostiprenehalo z aktivnim igranjem, drugi pa za tekmovanje še nimajo urejene potrebne dokumentacije. Manjkajoče igralce so nadomestili mlajši, tako je za člansko ekipo prvič zaigral tudi kadetski igralec KK Zagorje Črt Eberl.

Že sam začetek tekme je pokazal, da so igralci KK Zagorje prišli v Brežice po zmago. V prvi četrtini jim je uspelo z agresivno obrambo, atraktivno igro v napadu in hitrimi protinapadi povesti za pet točk. V nadaljevanju tekme so svoj ritem igre stopnjevali iz četrtine v četrtino in na koncu zmagali za 21 točk prednosti. Poleg kolektivne igre, odličnega vzdušja in zmage, veseli tudi dejstvo, da so se mladi igralci izkoristili svojo priliko in se lepo vključili v ekipo. Tako je začetni led prebit in zmagoviti niz iz lanske sezone se nadaljuje. V 2. kolu 18. novembra bo ekipa KK Zagorje gostovala na Vranskem, še prej pa v 3. kolu pokala Špar 7. novembra doma igrala proti ekipi iz Šentjurja.

PK

Prejšnji članekMed velenjskimi knapi
Naslednji članekVelika črta zagorskih likovnikov