nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Šesti teden KRLZ

V dveh zelo napetih tekmah med Barbari in Črički ter Litusi in Zlatorogom so gledalci tekem KRLZ na zmagovalca čakali do zadnjih minut, v zadnji tekmi pa so Tiferji odrezali krila Bermudskim čukom.

BARBARI : ČRIČKI   49 : 42

Že v prvi tekmi večera je publiko čakala prava poslastica, saj do te tekme nobena od ekip še ni poznala poraza. Tekma je bila ves čas zelo izenačena. Barbari so se na krilih konstantnega Tadeja Tuška v drugem polčasu rahlo “odlepili”. Jakob Božič in soigralci so jim vztrajno sledili, a se jim je proti bivšim prvakom na koncu rahlo zatresla roka in jim prinesla prvi poraz v sezoni.

Strelci:

Barbari: Tušek 14, Otopal 11, Deželak Robi 9, Deželak Rok 4, Golotič 4, Kumberger 3, Hasanović 2, Majes 2

Črički: Božič 15 (3×3), Pavlin 11 (1×3), Kajtna 6, Žilnik 4 (1×3), Bečirović 2, Seručar 2

ŠD LITUS : KK ZLATOROG VETERANI   47 : 36

Druga tekma šestega tekmovalnega tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje je bila pričakovano dobra in zelo gledljiva. Po izenačenem prvem polčasu so Litusi z ekipno igro v tretji četrtini naredili razliko enajstih točk. Veterani so se večkrat približali, a jim povratek ni uspel. Prvi strelec tekme Matej Čepon in soigralci so prednost zadržali do konca in zabeležili novo zmago.

Strelci:

ŠD Litus: Čepon 14 (1×3),Zupan 13, Repina 12 (1×3), Kolenc 4, Repina 4

KK Zlatorog veterani: Pajnič 10 (2×3), Lapornik 7, Blatnik Žan 7, Seme 6 (2×3), Kotar 4, Košak 2

TIFERJI : BERMUDSKI ČUKI   55 : 22

V zelo enostranski predstavi so Tiferji dosegli najvišjo zmago, odkar sodelujejo v KRLZ. Kot zelo dobra okrepitev se je izkazal bivši profesionalni igralec Sanel Bajramlić, ki z odličnimi igrami dokazuje, da gre za veterana z veliko preigrane košarke. Na drugi strani Čuki ne najdejo pravega ritma, a bodo že v prihajajočih tekmah imeli priložnost za napredek.

Strelci:

Tiferji: Bajramlič 17, Vrščaj Jakob 14, Teržan 9, Pipan 5 (1×3), Požun 4, Skok 3, Kolšek 2, Kaluder 1

Bermudski čuki: Drolc 7, Bajda 5, Černelc 3, Odlazek 3, Roksandič 2

V sedmem tekmovalnem tednu, ki bo v četrtek, 16. novembra, se bodo pomerili Šajspoh rangers in Mair team ob 19. uri, Oskari se bodo s Knapi pomerili uro pozneje, še uro pozneje pa bo na vrsti laški derbi med Tiferji in Zlatorogovci.

ZT

Isti avtor