petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Šeško in Razboršek zmagovalca

V Zasavju na teniških igriščih v Hrastniku in Trbovljah v teh dneh poteka mednarodni teniški turnir serije WTT Zasavje Open, ki se bo zaključil s finalom v nedeljo, 9. junija. Hrastničan Žiga Šeško je v paru z Litijanom Nikom Razborškom zmagal v tekmovanju dvojic. Litijan trboveljskih korenin Bor Artnak je obstal v polfinalu.

Pari

Hrastničan Žiga Šeško in Litijan Nik Raboršek sta odlične nastope na Zasavje Open zaključila z zmago med dvojicami. V prvem krogu sta premagala italijanski par Enrico Baldisserri – Noah Perfetti. V drugem krogu sta dobila dvoboj s slovenskim parom Matic Križnik – Nik Mikovič. V polfinalu sta se pomerila z italijanskim parom Filippo Romano – Lorenzo Rottolli (tretja nosilca) in zmagala z 3:6, 7:6, 12:10.

Na teniškem igrišču v Hrastniku sta v finalu dvojic mednarodnega teniškega turnirja Zasavje Open komaj 15-letni hrastniški teniški up Žiga Šeško in njegov nekdanji trener Nik Razboršek z zmago nad slovenskim Davis Cup reprezentatom Janom Kupčičem in njegovim hrvaškim soigralcem Nikolo Bašićem osvojila pokal Zasavje Open 2024. Rezultat je bil na konce 7:6, 6:4, zadnjo točko za zmago pa je po dolgi izmenjavi priboril prav Šeško.

Žiga Šeško se bo osvojenega pokala veselil še toliko bolj, saj je zmagal na prvem profesionalnem mednarodnem turnirju, na katerem je nastopil. Ob zmagi je povedal, da je izjemno vesel, da je bil deležen tako močne spodbude hrastniškega občinstva, saj se je ob teniškem igrišču zbralo veliko gledalcev in navijačev.

Posamezniki

Turnir Zasavje Open se preveša v zaključno fazo. Med posamezniki se je prvi nosilec turnirja Bor Artnak po zmagi v četrfinalu v polfinalu bil izjemen boj za preboj v finale. Bor, ki ima po očetu trboveljske korenine, je v prvem krogu premagal Hrastničana Žiga Šeška, v drugem krogu Ukrajinca Volodymyrja Iakubenka s 5:7, 6:1 in 6:4, v četrtfinalu pa še Nizozemca Aleca Deckersona s 6:7, 6:4, 7:5. V polfinalu mu je naproti stal Švicar Mika Brunold. Švica, ki je bil šesti nosilec na turnirju, je Artnaka premagal s 6: 2, 6:3. Rezultat drugega polfinala: Luca Wiedermann (Nemčija) : Sebastian Sorger (Avstrija) 8:6,7:5,6:2. V finalu se bosta danes ob 10. uri v Trbovljah pomerila Brunold in Wiedermann.

Teniški turnir serije WTT Zasavje Open je prvi mednarodni turnir v Zasavju, ki so ga s skupnimi močmi več kot uspešno organizirali zveza Tenis Slovenija, Tenis klub Hrastnik in Teniški Klub Trbovlje ob podpori Občine Hrastnik in Občine Trbovlje.

MP

Foto: Marko Žilnik


 

Previous article
Next article

Isti avtor