Sejem so pripravili v razstavnem salonu bivše tovarne Svea v Zagorju, ki že dve leti sameva in čaka novega lastnika. Na sejmu so predstavili primere dobrih praks iz zasavske regije in Litije. Poleg tega so predstavljali organizacije, ki se ukvarjajo s socialnim podjetništvom, zadružništvom, RBE in ekologijo. V sklopu sejma so potekala predavanja in okrogle mize na temo novih priložnosti, ekologije. Gostili so tudi društvo Focus iz Ljubljane.
Projekt je bil medregijskega značaja in je prispeval k prepoznavnosti občine Zagorje ob Savi. Povezoval je zasavsko in Zasavju sorodno velenjsko regijo ter Litijo. Sejem  nameravajo organizatorji pripravljati vsako pomlad. Na sejem so se prijavili Milanina, šolski podjetji Cofko in Swit and fit, G-plus, KK Valvazor, Menjalni krog, Holo time, DVSS iz Litije, Pivovarna KNAP, 4 kinds and us…

Razstavljalci so ponujali energetsko učinkovite sisteme za pripravo tople vode za industrijo in večje uporabnike. Srednja šola Trbovlje (GESŠ) je predstavljala dve dijaški podjetji kot učni poligon in v sklopu priprave na državno tekmovanje. Eno se ukvarja s izdelavo in prodajo krofov, drugo pa z izdelavo vin in prodajo cofov. Na sejmu so zeliščarji ponujali čaje in tinkture iz zagorske doline. Na svoji stojnici se je predstavljalo društvo, ki v Kisovcu goji industrijsko konopljo in iz nje izdeluje raznovrstne prehranske in druge izdelke in odpira možnosti za konopljarstvo tudi v Zasavju. Zanimiv je bil še inovativen start-up Holotime s svojim izdelkom v kombinaciji lesa, stekla in telefonske aplikacije.

Organizatorji so pripravili še delavnico, na kateri so govorili o tranziciji, univerzalnem temeljnem dohodku in vodi kot človekovi pravici. Na sejmu so bile spletene nove vezi, razstavljalci so iskali poslovne priložnosti. Sejem je bil namenjen širši javnosti, podjetjem in organizacijam, zanimal je mlajšo in starejšo organizacijo. »Z dogodkom je zadruga Vez predstavljala izvrstne zasavske projekte, za trenutek prekinila monotonijo in dokazala, da je tudi v Zasavju možno ustvarjati. Projekt bo predvidoma tradicionalen in bo predstavljal stičišče  med posamezniki, podjetji in organizacijami. Sejem je bil priložnost za začetek novih uspešnih zgodb na področju zadružništva, podjetništva in zaposlovanja,« je povedal Matej Burkeljc iz zadruge Vez.

ZT

Prejšnji članekFrancozi na obisku
Naslednji članekLe še zmaga do 1. B SRL