Trenerja Karate kluba Pon-Do-Kwan Izlake Srečko Rozman in Miloš Rozman sta na Odprto pokalno tekmovanje 3. junija poslala 12 svojih varovancev.
Žan Ferme, mladinec, ki je tekmoval v kategoriji do 69 kg, nasprotniku iz Zagorja ni pustil, da bi si priboril kakšno piko. To mu je prineslo borbo s Sebastijanom Lazarjem iz Izole, ki je v prejšnji borbi za las premagal močnega nasprotnika Aleksandra Maslja iz Izlak. Žan Ferme je v finalu zmagal in tako osvojil 1. mesto. Aleksander Maselj je bil uspešnejši v kategoriji do 74 kg, kjer je osvojil 1. mesto.  Zmage v kategoriji starejših kadetov do 57 kilogramov se je veselil tudi Luka Gračner, v kategoriji nižje pa je bil premagan v finalu.

Lovro Kavzar je v kategoriji mlajših kadetov do 32 kg izgubil v finalu, do 28 kilogramov pa je osvojil svojo prvo zmago.

Z dobro tehniko si je zmago v kar dveh kategorijah priboril Klemen Pograjc, ki je v kategoriji mlajših kadetov do 37 kilogramov v finalu premagal Tomija Sešlarja iz domačega kluba. Tomi Sešlar je v kategoriji mlajših kadetov do 42 kilogramov osvojil 3. mesto. V kategoriji dečkov do 135 cm sta konkurenco napadala Lan File in Niko Sešlar. Lan File je v zmagal, Niko Sešlar pa osvojil 3. mesto. V kategoriji dečkov +135 centimetrov pa je File osvojil 2. mesto. V tej kategoriji sta tekmovala še Vid Kovač in Mark Tian Hriberšek, ki nista dosegla vidnejšega rezultata.

Najmlajša, Lili Sešlar, je med deklicami osvojila 3. mesto. Na turnirju je poleg nje nastopila tudi druga predstavnica deklet Špela Borštnar, ki je v finalu izgubila proti nasprotnici iz novogoriškega kluba in osvojila srebrno medaljo.

MZ

Prejšnji članekPočila cev, voda je oporečna
Naslednji članekNagrajeni plakati miru