Včeraj, 28. julija, je bilo v Sloveniji potrjenih 24 novih okužb. V Zasavju so zabeležili eno novo okužbo v hrastniškem Domu za starejše. Ozdravilo je 7 oseb, šest v Hfastniku in ena v Zagorju.

V Zasavju je bilo sinoči, v sredo, 29. julija, ob 24. uri po podatkih sledilnika Covid 19 NIJZ aktivno obolelih 64 oseb. V Hrastniku jih je še vedno največ, 52. Vendar je včeraj kar 6 oseb prebolelo koronavirus, na novo so odkrili eno okužbo. V Trbovljah je aktivno obolelih 6 oseb, zadnjo okužbo so odkrili pred 7 dnevi. V Zagorju je včeraj ena oseba prebolela korono, aktivno so okužene še tri osebe. Zadnjo okužbo so v Zagorju beležili pred 13 dnevi. V Litiji so prav tako 3 osebe aktivno okužene, zadnjo okužbo so zabeležili pred petimi dnevi.

Včeraj je bilo po sporočilu Občine Hrastnik odvzetih 44 brisov – 41 v Domu starejših Hrastnik, izven doma.  Od vzetih 41 brisov med stanovalci v beli coni je bil bris pozitiven le pri eni osebi. Direktor doma Drago Kopušar je ob tem dejal,  da gre sicer za dober in vzpodbuden podatek, ki potrjuje angažirano delo zaposlenih, a da bo za bolj poglobljeno oceno potrebno počakati na ponedeljkove odvzeme brisov pri zaposlenih in pri oskrbovancih v sivi coni.

Naslednji večji odvzem brisov v domu bo torej v ponedeljek, v vmesnem času pa bodo jemali brise po potrebi oz. pri posameznikih, pri katerih bi se pojavili kateri od znakov virusa (povišana telesna temperatura ipd.).

»Eno osebo so danes iz doma prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor. V domu so se danes razveselili tudi dveh dobrih novic – ozdravel je še en stanovalec in še ena zaposlena,« so danes sporočili iz Občine Hrastnik. Novih okužb izven doma ni, saj so bili vsi trije brisi občanov negativni.

Savus

Foto: arhiv Savus