V nedeljo, 29. januarja, se je v mariborskem Pristanu končalo štiridnevno državno prvenstvo v plavanju, ki so se ga udeležili tudi trboveljski plavalci Tilen Šintler, Žiga Šintler, Tim Dolanc, Kaja Imperl, Daša Krajnc in Nika Todorovič.
Štiridnevno tekmovanje, ki je potekalo z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali, je bilo za plavalce naporno, a vendar so se člani Plavalnega kluba Lafarge Cement Trbovlje pogumno spopadli s konkurenco 410 plavalcev iz 26 slovenskih klubov.

Neverjeten dosežek je zopet uspel kadetskemu reprezentantu Žigi Šintlerju, saj je v sedmih nastopih osvojil sedem kolajn in postal najuspešnejši kadet na tem prvenstvu. Zmagal je v disciplinah 50 m – prsno, 200 m – prsno in 400 m –  mešano, srebrno medaljo je osvojil na 100 m – prsno in 200 m –  prosto, kjer so odločale stotinke, bronasto pa na 400 in 800 m – prosto. Poleg tega je na 200 m – prsno osvojil tretje mesto v absolutni kategoriji in se uvrstil na reprezentančno tekmo »Četveroboj narodov«, ki bo marca v Banja Luki.

Tilen Šintler je tokrat, polnoleten, že tekmoval v kategoriji članov. Šestkrat se je uvrstil med najboljše, a medalje mu ni uspelo priplavati. Po besedah trenerja Martina Raušla temu botrujeta poškodba ramena, ki se mu vleče že kar nekaj časa, ter obveznosti v šoli. Tilen Šintler je namreč dijak 4. letnika GESŠ Trbovlje in se že pripravlja na splošno maturo.

Čeprav so najstarejši plavalci uspešno zaključili zimsko sezono, na počitek ne morejo računati. Sezona tekmovanj se nadaljuje v 50-metrskih bazenih, kjer so rezultati edini merodajni za uvrščanje na velika prvenstva. Tako Žigo Šintlerja že v naslednjih tednih čaka lovljenje norme za Evro igre mladih, pred mlajšimi pa so tudi še državna zimska prvenstva.

ZT

Prejšnji članekVikend z matematiko
Naslednji članekZasavje na sejmu Alpe Adria