Še 100 dni nas loči do drugega Rudarskega maratona, na katerem bodo tekači iz vse Slovenije, morda pa tudi tujine, povezali vse tri zasavske občine. Tekli bodo od Evroparka v Zagorju, čez Slačnik v Trbovlje in od tam v Hrastnik. Vmes jih bo proga popeljala tudi v jamo.
Rudarski maraton 2017 bo potekal v nedeljo, 23. aprila. Trenutno je nanj že prijavljenih okrog 30 tekačev. Prijavnina je vsak mesec za evro dražja. Do konca januarja je cena 26 evrov, do konca februarja 27 evrov, do konca marca, ko je zadnji rok za prijavo, pa znaša 28 evrov.

Prireditev, ki jo je Zasavski tednik prvič pripravil 29. maja lani, nosi ime Rudarski maraton. Prva izvedba je vključevala tek na 10, 21 in 42 kilometrov. Glede na lanske izkušnje organizatorjev in tekačev je letos proga dolga le 10 in 21 kilometrov. A ime Rudarski maraton bo ta rekreativno turistični projekt obdržal tudi naprej, saj postaja v Sloveniji čedalje bolj prepoznavno.

Tekači potrebujejo na Rudarskem maratonu obvezno opremo (poleg tekaške opreme še čelado in naglavno svetilko), na prireditvi pa prejmejo majico, vodo in toplo malico na cilju. Prijave in več informacij so na voljo na www.rudarski-maraton.si.

ZT

Prejšnji članekObčina Zagorje dopolnjuje svoj prostorski načrt
Naslednji članekSte kupili detektor?