ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Samomori pod zvezdami

Kaj se zgodi, ko se v sivo, depresivno mesto, kjer je najuspešnejši posel prodaja pripomočkov za samomor, rodi dojenček, nedolžen in poln optimizma in življenje postavi na glavo? Odgovor so izvedeli udeleženci letošnjega Kina pod zvezdami, ki so se na četrtkov večer zbrali na igrišču Proletarec. Organizatorji so za obiskovalce pripravili nekaj stolov in ležalnih podlog, na katerih se je udobno namestilo približno 20 gledalcev.
Prvi celovečerni animirani film francoskega režiserja Patricea Leconta je pri zbranih na trenutke izzval ogorčen smeh, še močnejšo reakcijo pa so izzvale strele, ki so pobliskavale iz bližnjih oblakov in so ponudile pravo ozadje za nekoliko morbiden film, ki se je odvijal na platnu.

»Nočem, da bi vrteli neke ‘popcorne’,« je povedal Marko Pavlovič, eden od organizatorjev dogodka. »Obiska je manj kot prejšnja leta. Letos je prišlo nazadnje kakšnih 30 obiskovalcev.«

Le nekaj minut pred koncem je zbrane presenetil dež in ogled filma so nadaljevali v prostorih Mladinskega centra Zagorje.

Martina Drobne

Previous article
Next article

Isti avtor