V soboto, 2. septembra, je Mladinski center Hrastnik v Delavskem domu Hrastnik pripravil novo pevsko tekmovanje v Zasavju, ki pomaga promovirati slovensko glasbo in hkrati nudi neuveljavljenim pevkam ter pevcem možnost, da se uveljavijo.

V finale Slovenske note se je uvrstilo 9 še neuveljavljenih pevk: Samantha Maya Šolaja, Eva Erjavec, Maruša Zmrzlak, Gaja Kolenc, Katja Brcar, Anica Garić, Klara Planteu, Nika Čižmek in Pia Kos.

Pevke so se predstavile s priredbami njim ljubih slovenskih pesmi. Zmagovalko je določila kombinacija glasov publike, zbrane v dvorani, in strokovne žirije (razmerje glasov 50:50). Zmagovalka Slovenske note 2017 je postalsa Samantha Maya Šolaja, ki je za nagrado dobila svojo prvo pesem – izbirala bo lahko med tremi različnimi pesmimi. Avtor pesmi, med katerimi bo lahko izbirala zmagovalka, je Rok Hvala, ki je glasbo napisal na besedila Laure Husar, Urške Zoje Jeršin in Vida Šteha.

Program so vodili mladi umetniški ustvarjalci iz Trbovelj Kaja Čop, Mirza Ribič in Ana Špajzer, ki so spretno krmarili med slovensko glasbo in devetimi tekmovalkami, ki so se potegovale za zmago. Nasploh so ustvarjalci pripravili prijetno prireditev na zavidljivem nivoju.

ZT

Prejšnji članekPrimož Roglič: »Navijači ti dajo prestavo več.«
Naslednji članekPoskrbeli za 18.517 ton komunalnih odpadkov