Dogodek je bil v lovski koči, ki je s svojo slikovito lokacijo ob gozdu zelo priljubljena točka na poti do vrha Govškega brda in za kolesarje, ki imajo progo nedaleč stran. Člani Lovske zveze Rečica so oskrbo zaupali Janezu Napretu; prej je zanjo dolga leta skrbel Franček Napret. »Naša salamijada je namenjena predvsem druženju in izmenjavi izkušenj,« pravi Janez, ki je tudi sicer znan kulinarični mojster. »Letos smo bili prijetno presenečeni, saj smo poskušali 28 različnih salam, ki so jih prinesli posamezniki iz okolice Sedraža. Pomerili smo se tudi v ocenjevanju teže suhe prate krškopoljskega prašiča. Zmagal je Tone Povše z Dola, ki se je najbolj približal 1580 gramov težki prati, zaviti v mrežo. Ocenil jo je na 1560 gramov.« Tone Povše, tudi eden organizatorjev salamijade na Kopitniku, je o druženju povedal: »Zelo mi je všeč njihov način ocenjevanja, saj ni bilo nobene posebne komisije, ki bi ji lahko očitali kakšno »kuhinjo«. Ocenjuje vsak, ki prinese salamo, in tudi sicer so bile vse zelo kvalitetne. Da ne govorimo o vrhunski organizaciji – vse je potekalo tekoče, brez nepotrebnega zavlačevanja. Tudi postreženi smo bili že takoj ob prihodu. Domači bunkuc ni manjkal …«
Kljub vsemu so glede na zbrane točke razglasili najbolje izdelovalce salam. Prvo mesto je zasedel Vinko Križnik iz Trobnega Dola, drugo mesto Jože Stritar iz Brdc in tretje mesto Marko Peklar iz Trnovega.
Fanči Moljk