Zadnji tekmovalni teden v letu 2016 je poskrbel s tremi tekmami. Za presenečenje kroga so poskrbeli Šajspoh rangersi, ki so premagali aktualne prvake Barbare, Knapi so morali priznati poraz Litusom, Mair team pa je visoko premagal Tiferje.
Šajspoh rangers : Barbari 53:41

Šajspoh Rangers: Smiljič 21, Požin 10, Brkljačič 9, Fantinato 8, Siljan
Barbari: Tušek 21, Golotič 8, Brečko 8, Jorgič 2, Majes 2

Prva tekma se je začela v zelo hitrem tempu in z nekaj več spretnosti so v manjše vodstvo po prvi četrtini prešli Rangersi. Barbari so se večkrat poskusili vrniti v igro za zmago, a žoga ni našla poti skozi obroč. Največji strelski post so Barbari imeli v zadnji četrtini, kar so Božo Smiljič in soigralci izkoristili ter si priigrali pomembno zmago v boju za končnico.

ŠD Litus : ŠD Knapi 60:35

ŠD Litus: Čepon 15, Repina 11, Kolenc 10, Pestotnik 10, Muzga 6, Kovič 6, Peterca 2

ŠD Knapi: Vodiškar 14, Vidas 8, Deželak 6, Dujakovič 4, Hančič 2, Pišek 1

Tekma, ki je bila označena za derbi, se je na koncu izkazala za vse prej kot to. Že na začetku so si Litusi priborili prednost, ki so jo vseskozi zadrževali in povečevali. Ob neustavljivem Mateju Čeponu in dejstvu, da so štirje igralci ŠD Litus dosegli dvomestno število točk, so morali Knapi poraz “priznati” že nekje na začetku zadnje četrtine. Litijani so blesteli pri metu za tri točke, Knapom pa met nikakor ni stekel.

Mair team : Tiferji Laško 62:38

Mair team: Jasenčič 27, Roglevski 12, Džombič 9, Štibernik 8, Vozel 2, Meško 2, Berčon 2

Tiferji Laško: Vrščaj 19, Tržan 8, Skok 7, Kolšek 2, Požun 2

Zadnja tekma je prinesla precej enostransko predstavo moštva Mair team. Že po prvi četrtini so Zagorjani vodili za 13 točk, prednost pa so do konca tekme le še povečevali. Mladi Vrščaj pri Tiferjih ni imel zadostne pomoči soigralcev iz ekipe, na nasprotni strani pa je bil razpoložen izjemni Edin Jasenčić.

ZT

Prejšnji članekBomba na sodišču
Naslednji članekPrehrana kužkov