V Zagorju so v začetku septembra spet šahirali. V okviru prireditev ob občinskem prazniku so v nedeljo, 3. septembra, v KC Delavski dom pripravili Pozničev memorial, mednarodni hitropotezni šahovski turnir. 

Turnir Šahovski klub Zagorje ob Savi prireja v spomin na Toneta Pozniča, soustanovitelja in dolgoletnega predsednika kluba, državnega šahovskega sodnika in prizadevnega šahovskega delavca, zlasti na področju dela z mladimi šahisti.

Turnirja se je udeležilo 50 ljubiteljev in ljubiteljic šaha, pet iz tujine, ter 20 mladincev in mladink. Igrali so devet kol po švicarskem sistemu z igralnim časom 7 minut in z dodatkom 3 sekunde na potezo.

Zmagovalec turnirja je bil fide mojster David Brinovec iz Žalca s 7,5 točkami pred svojim klubskim kolegom Gregorjem Gorškom in Jernejem Zupančičem (ŠD Krka Novo mesto), ki sta zbrala pol točke manj. Najboljši domačin je bil mojstrski kandidat Martin Ocepek s šestimi točkami na 12. mestu. Pol točke manj sta zbrala člana domačega kluba Bernard Perić in Pavle Hrvačič, ki sta se uvrstila na 14. in 16. mesto.

Za odlično sojenje je poskrbela državni šahovski sodnik Janez Medvešek. Na otvoritvi turnirja je bila tudi družina Poznič, prvo potezo pa je odigrala njegova vnukinja Iva.

Predrag Grujić

Foto: ŠK Zagorje


 

Prejšnji članekGlasbena šola Hrastnik
Naslednji članekUroš Markuljević tretji v Budimpešti