Sabina Remar je Slovencem poznana kot manekenka, finalistka za miss Slovenije leta 2000 in miss Universe leta 2004. Zase pravi, da bo vedno ostala ponosna Trboveljčanka, čeprav se je že v času šolanja odselila v Ljubljano, kjer dela in ustvarja. Podala se je tudi na področje oblikovanja nakita. Unikatne kose nakita, ki so odsev njenih zamisli in navdiha, ustvarja v sodelovanju z dolgoletno oblikovalko Mihaelo Kežman, ki njene zamisli pretvarja v resničnost.
Koliko časa se že ukvarjate z oblikovanjem nakita?

Na tem področju delujem približno leto in pol. Ob jubileju, ravno ob dnevu žena, sem izdala že peto kolekcijo, ki je na voljo v zelo posebni in prestižni trgovini Slowatch v Supernovi na Rudniku v Ljubljani. Ta kolekcija z imenom Srebrna Selection je bolj prestižna in se zato prodaja v izjemni družbi drugih svetovno priznanih znamk nakita in ur. Istočasno sem izdala še eno kolekcijo z imenom SunRay. Ta dela družbo mojim ostalim kolekcijam, ki so do zdaj že nastale.

Je vaš nakit na voljo tudi v tujini?

Z največjim veseljem lahko omenim, da je precej unikatov odpotovalo tudi v tujino, saj prodaja trenutno sloni predvsem preko spletne trgovine, nakit pa tržimo tudi s pomočjo družbenih omrežij, kot sta Facebook in Instagram. Tako je nakit na voljo prav vsem.

Kateri pa je bil vaš prvi kos nakita?

Prvi kos nakita so mi podarili ob mojem prvem rojstnem dnevu. Dobila sem zlato zapestnico s svojim imenom, ki jo imam in jo čuvam še danes.

Sicer radi nosite nakit ali si ga nadenete le ob posebnih priložnostih?

Precej ironično je, da nisem strastna ljubiteljica nakita. Sem pa strastna oblikovalka le tega. Najraje si nadenem kakšen poseben kos ob posebni priložnosti z vodilom “manj je več”. Ročna ura pa je moj vsakdanji »nakit«, od katerega se nikoli ne ločim.

Bo med tem nakitom kmalu tudi poročni prstan?

To pa samo Bog ve. 🙂

Kako gledate na slovenske tabloide, ki pišejo o vašem zasebnem življenju? Bi rekli, da so do vas korektni?

Seveda me še danes prizadenejo zgodbice, ki niso resnične. A skozi vsa ta leta delovanja v medijskem svetu se človek marsičesa navadi in se posledično požvižga na neresnice, ki se včasih pojavijo. Moram pa dodati, da je večina medijev, s katerimi že dolga leta sodelujem, več ali manj korektnih in le redko drezajo v zgodbe bolj intimne narave.

Ali je med Slovenci ali Zasavci kdo, ki ga še posebej spoštujete zaradi njegovega dela in življenjskih vrednot?

Slovenci in Slovenke smo izjemen narod. Mislim, da se tega premalo zavedamo. Tudi na splošno kot narodnost smo precej “čisti”. Kar nekaj jih je, ki jih izjemno spoštujem in občudujem njihovo delo tako na poslovnem, kot tudi na bolj umetniškem področju.

Kje najdete svoj osebni mir in moč za ustvarjanje?

Narava je tista, ki me pomirja, prevzema, daje navdih in ustvarjalno moč.

Vas poleg oblikovanja nakita trenutno zaposlujejo tudi kateri drugi projekti?

To poletje sem precej delavna, saj smo sredi snemanja filma z naslovom The Enlightenment, ki se mu popolnoma posvečam. Sem izvršna producentka filma, v njem pa nastopam tudi kot igralka.

Glede na to, da ste rojena Trboveljčanka, me seveda zanima, kako gledate na Zasavje in Trbovlje?

Sem in vedno bom ponosna Trboveljčanka. Sicer sem se odselila že v času obiskovanja srednje šole, a sem se kljub temu zelo pogosto vračala domov. V Trbovljah imam še vedno tiste svoje najbližje, starše in prijatelje, ki mi vedno stojijo ob strani.

Mi je pa žal, da je Zasavje postalo tako pozabljeno oziroma je obstalo na neki točki razvoja predvsem pri ponudbi za mlade. Temu sledi množično izseljevanje in staranje prebivalstva.

Z gotovostjo pa lahko trdim, da iz Zasavja prihajajo genialni posamezniki na različnih področjih. V to sem se že ničkolikokrat prepričala.

Bi tudi zase rekli, da vas je Trbovlje oziroma Zasavje posebno zaznamovalo?

Večina Zasavčanov, ki jih poznam, so zelo odprti, preprosti, dostopni in nenazadnje tudi prodorni, čemur je botrovalo tudi okolje, ki ni in še vedno ne ponuja dovolj širine tistim, ki si v življenju želijo doseči nekaj več. Če potegnem črto, lahko trdim, da so me domače okolje in predvsem moji starši oblikovali v pozitivno osebo, borko, ki ne dopušča, da bi negativna energija iz okolja ter slabe misli posameznikov vplivali na njeno življenje.

In velikokrat (v šali) rečem, da sem res prava Trboveljčanka, saj sem rudarjeva hči.

Zdaj odhajate na dopust. Nam izdate, kje ga boste preživeli?

Res je, končno si bom tudi jaz privoščila malce oddiha. Moj dopust bo na čolnu, od otočka do otočka, vse tja do Hvara.

Glede na to, da ste poznavalka modnih trendov, vam moram za konec postaviti še eno bolj žensko vprašanje: kakšne kopalke so letos najbolj “in” in kakšne letos nosite vi?

Letošnje poletje so zelo “in” kopalke z visokim pasom, mrežaste, s trakci in enodelne v kombinaciji z različnimi volančki. Sama že več sezon zelo rada oblečem enodelne, saj so bolj ženstvene, z ustreznimi dodatki pa lahko ustvarimo prelep damski videz.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji članekČetrt stoletja razstav ob 60-letnici
Naslednji članekUkradli vrtno orodje