sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

S Turki poslujejo normalno

Podjetje Tevel s sedežem v Kisovcu, ki se ukvarja z načrtovanjem in izvajanjem tehnične varnosti v industriji in rudarstvu, je na turškem trgu letos že ustvarilo za 700.000 evrov prometa, do konca leta pa ga bo ustvarilo načrtovani milijon evrov. »S Turki smo vsak dan v kontaktih,« je povedal direktor Iztok Živko, »in ne izpostavljajo političnih razmer v svoji državi. Te na naše poslovno sodelovanje ne vplivajo, močno pa vplivajo na turizem. Po sporu z Rusijo tam ni več ruskih turistov.«
Se pa na ruski trg podaja Tevel. Nedavno je podpisal pogodbo s posredniško družbo v Čeljabinsku, ki jim bo pomagala tržiti izdelke za industrijo. »Rusija je ogromno tržišče, še vedno iščemo posrednike tudi za Belorusijo in Kazahstan,« pravi Živko.

Tevel si obeta tudi poslovno sodelovanje s koncernom BMW. Junija je namreč sodeloval na dnevu slovenskih dobaviteljev, ki je potekal pod okriljem Slovenskega avtomobilskega grozda ACS, Javne agencije SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in ob podpori Veleposlaništva RS v Nemčiji ter generalnega konzulata RS v Münchnu.  Dogodka, ki je potekal na sedežu koncerna BMW, se je udeležilo 19 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, ki so koncernu predstavili svoje inovativne tehnične rešitve z namenom vzpostavitve poslovnega sodelovanja. Tevel je v Münchnu predstavil detekcijo kvalitete zraka v potniški kabini.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor