sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

S parnimi koraki

V soboto, 23. septembra, je Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik organiziralo orientacijsko taktični dogodek. Tri ekipe so se pomerile v sedmih različnih nalogah, sledilo pa je druženje s pripadniki 20. pehotnega bataljona iz Celja.

Na strelskem poligonu so častniki postavili sedem delovnih točk: streljanje z malokalibrsko pištolo, šifriranje in dešifriranje sporočila, merjenje razdalje s pomočjo parnih korakov, delo s topografsko karto, merjenje azimuta, uporaba slovenske tablice črkovanja in metanje bombe v cilj. Dogodka so se udeležile tri ekipe. Dve ekipi so sestavljali člani hrastniškega združenja, gostujočo ekipo pa člani PGD Čeče. Kljub deževnem vremenu je bilo vzdušje v ekipah odlično in tekmovalno.

Vse ekipe so rešile postavljene naloge na delovnih točkah. Na podlagi doseženih rezultatov je prvo mesto dosegla ekipa U izzy, drugo mesto ekipa gostov Čejčani iz PGD Čeče in tretje mesto ekipa, imenovana št. 2.

Dogodek so popestrili trije pripadniki 20. pehotnega bataljona iz Celja, ki so za udeležence pripravili mini tehnični zbor pehotne oborožitve v pehotnem oddelku in opremo vojaka Slovenske vojske. Kasneje so se pridružili tudi nekateri starejši člani, za konec pa so udeleženci uživali v druženju in v odličnem pasulju, ki sta ga pripravila Ana in Gregor Koritnik.

Jani Zore

Foto: JZ in MR


Previous article
Next article

Isti avtor