sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Rudarski študijski krožki

Zasavke in Zasavci se bodo v okviru Zasavske ljudske univerze srečevali na študijskih krožkih.

Študijski krožek, ki ga bo povezoval Igor Gošte in katerega naslov je Spoznajmo življenje rudarskih prednikov skozi tabu teme, bo združil različne generacije Zasavcev in jim omogočil, da se začnejo pogovarjati o zamolčanih temah, kot so alkoholizem, prehrana, higiena, porodi, vzgoja in tako naprej. Na ta način bodo lahko spoznali vzorce, ki se v družinah pojavljajo še danes, in morda postavili temelje za spreminjanje neželenih vzorcev.

Študijski krožek se bo srečal šestkrat, prvič v torek, 16. aprila, nato 23. aprila, 7. maja, 14. maja, 21. maja in 28. maja. Na srečanjih se bodo udeleženci podali po rudarski in učni poti Zagorje-Kisovec, se pogovarjali o rudarski kulinariki, higieni in bivanjskih razmerah, o kulturi, športu in spominkih, predstavili bodo rudarski poklic in razmere, v katerih so delali rudarji ter si ogledali Rudarski muzej Kisovec in si privoščili knapovsko malico.

Udeležba na srečanjih krožka je brezplačna, udeleženci se bodo srečevali na Lokah pri Zagorju. Operacijo sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor