nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Rudarski maraton – tretjič

Letos bodo tekači že tretjič zapored tekli v samosvojem knapovskem okolju Zasavja s čeladami in naglavnimi svetilkami na Rudarskem maratonu, ki bo v nedeljo, 22. aprila. Start bo ob 11. uri v Evroparku v Zagorju. Od tam bodo tekači tekli čez hrib Slačnik po glavni cesti, mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, nato pa pretekli pet kilometrov po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Častni pokrovitelj Rudarskega maratona 2018 je Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije v obdobju 2012-2017, glavna ambasadorja maratona pa Andreja Sterle Podobnik (Slovenka leta 2016 in zmagovalka ekstremnega ultramaratonskega teka okrog Mount Everesta) ter Tomaž Razingar (nekdanji kapetan hokejske reprezentance Slovenije in vodja slovenskih navijačev na OI v Južni Koreji).

Prijavnina je letos nižja. Do 15. februarja znaša 15 evrov, do 15. marca 18 evrov, do 13. aprila, ko se prijave tudi zaključijo, pa 21 evrov.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije. Letos si organizator obeta še več prijavljenih in mednarodno udeležbo.

Več informacij in spletni obrazec za prijave najdete na www.rudarski-maraton.si.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor