»Čas je, da se uspešne zasavske ženske povežemo in skupaj ustvarjamo za dobro vseh nas in generacij, ki prihajajo. In medtem, ko uspešna ženska gradi prihodnost, doma še posesa, pomije posodo, naredi domačo nalogo z otroki in še tisoč drugih stvar,« je poudarila organizatorka dogodka Neža Šabanovič Grmšek.

Svoje zgodbe o tem, kako usklajevati posel in družino, so predstavile tri uspešne zasavske ženske: podjetnica RomanaSkrinjar Alauf (po težki bolezni se je ponovno rodila in ugotovila, da je potrebno uživati v trenutku in se veseliti majhnih stvari), podjetnica in zdaj poslanka v državnem zboru Vojka Šergan (ob ustanavljanju podjetja pred 30 leti je čez noč postala tudi mama, posvojila je 11 dni starega dojenčka) in osnovnošolska učiteljica Podružnične šole Podkum Nina Jelen (predvsem v neprespanih nočeh ji nikoli ne zmanjka idej, poskrbeti zna, da je šola zabavna).

Na delavnici so udeleženke v okviru svojih omizij »ustanovile« fiktivno podjetje z imenom, blagovno znamko, sloganom in ponudbo. Na lističih z idejo so se znašle podjetniške ideje: luksuzni hotel s petimi zvezdicami, trgovina z erotičnimi pripomočki, poleti na Luno z raketo, ranč divjih prašičev, zip line iz trboveljskega dimnika in restavracija s hrano, nabrano v naravi. Zasavske dame so tudi z zanimivi poslovnimi rešitvami dokazale, da je prihodnost v povezovanju. Direktorica gospodarske zbornice Staša Baloh Plahutnik je med drugim dejala: "Zelo prijetno druženje. Pogledala sem po mizah, z večino se poznamo, Zasavje je tako majhno, da se srečujemo v takšni ali drugačni vlogi. Je pa to bila posebna, manj formalna priložnost, da zadeva steče drugače kot na uradnih srečanjih. Zasavke pri svojem delu dokazujemo, da smo kreativne. Vemo, da smo sposobne enako kot moški, a vsak od nas ima svoj pogled na to, kaj želi; včasih smo manj ambiciozne, imamo drugačne prioritete, kar od žensk zahteva več energije in časa, da vse vloge odigramo tako, kot je treba. Izjemno pomembna pri tem je podpora domačih. Vesela sem, da imamo Zasavke vrsto mladih in uspešnih podjetnic, gospodarstvenic, podjetnic, … zato imam zaupanje v svetlejšo prihodnost Zasavja." Podjetnica Marjeta Hribar pa je po prireditvi povedala: »Presrečna sem, da sem bila na dogodku. Ne poznamo se vse med sabo; nekatere so že dolgo dejavne, druge prihajajo na novo, zato je pomembno, da se ustvari sinergija med enimi in drugimi. Želim si, da se dogodek ponovi vsako leto.«

ZT

Prejšnji članekPrometna nesreča in zaseženo kolo
Naslednji članekNova razsvetljava