RD Rudar – RK Sevnica 29:21 (16:10)
Športna dvorana Polaj, gledalcev: 150, sodnika: Backovič in Palačkovič

RD Rudar: Škrabar, Polanec 6, Ravkič, Gjerek, Ranevski 5 (2), Novak U. 4, Kozinc 1, Frece 1, Hočevar, Radulovič, Cestnik J., Habjan 5 (1), Krajnc, Žagar, Lenart 7, Bučar; trener: Gregor Pesko.

RD Moškanjci-Gorišnica: Žičkar, Kolman B., Župevc, Kozole 8 (1), Kuhar 5 (2), Kovač, Krnc D., Kolman Ti., Kadilnik 1, Kolman To. 5, Mergole 1, Krnc Ž. 1, Janev; trener: Iztok Godec.

Sedemmetrovke: RD Rudar 3 (4); RK Sevnica 3 (4)

Izključitve: RD Rudar 6 min; RK Sevnica 10 min

Ekipo Sevnice, ki je lansko leto igrala v 1.A DRL, je v zadnji sezoni zapustilo kar nekaj igralcev, med njimi tudi Nikola Ranevski, ki sedaj igra za Rudar. V ekipi Sevnice je poleg njega dve sezoni odigral tudi Trboveljčan Žan Gjerek.

Želja po prvih točkah v 1.B DRL je bila velika, kar se je pokazalo že v začetnih minutah tekme. Tekmo so domači odprli dokaj nervozno in si kljub dobremu učinku vratarja Klemna Krajnca niso uspeli priigrati rezultatske prednosti. V nadaljevanju ga je v vratih zamenjal Žiga Radulovič, ki je dodal nekaj uspešnih obramb, ki so bile povod za zaključek polčasa z razliko šestih zadetkov (16:10). V nadaljevanju domači gostom niso dovolili, da bi se približali in so tekmo mirno pripeljali do konca ter vknjižili prvi dve točki v 1.B DRL. Pohvaliti velja vse igralce, še posebej oba vratarja Krajnca in Raduloviča, ki sta skupaj zbrala 21 obramb, in mladega Urha Novaka, ki je dobro izkoristil ponujene minute.

Naj še omenimo, da je pred začetkom tekme Rene Bučar prejel športne copate, ki jih je osvojil v nagradni igri, ki sta jo pripravila UniCredit Banka Slovenije in RD Rudar. V soboto, 1. oktobra 2016, odhaja Rudar v Krško na prvo gostovanje v sezoni.

UD