RD Rudar : RK Radeče Papir Nova 27:26 (17:14)
Dvorana Polaj. Gledalcev: 200 gledalcev. Sodnika: Nahtigal in Žitnik. Delegat: Kočevar.

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec 3, Gjerek 1, Ranevski 7 (5), Sendelbah 3, Kozinc, Kovač 4, Radulovič, Cestnik, Habjan 1, Krajnc, Novak, Žagar, Lenart 8, Bučar. Trener: Jaka Keše.

RK Radeče Papir Nova: Rebevšek, Stegne 2, Pišek, Zakošek 1, Hrovat, Kišek, Žičkar, Klinar, Ločičnik 4, Čajko 1, Kos, Marušič, Zupanc 1, Dobravc 6, Gospodarič 3, Ernestl 8 (3). Trener: Damjan Rus.

Sedemmetrovke: RD Rudar 5 (5), RK Radeče Papir Nova 3 (3)

Izključitve: RD Rudar 16 min, RK Radeče Papir Nova 8 min

V 20. krogu 1. B Državne rokometne lige je v Dvorano Polaj prišla ekipa RK Radeče Papir Nova, neposreden tekmec Rudarja na prvenstveni lestvici. Radečani so želeli potrditi zmago iz jesenskega dela, ko so bili na domačih tleh boljši z 32:28.

Tekma se je začela zelo izenačeno in vse do 15. minute in rezultata 8:8 nobena ekipa ni uspela narediti razlike. Nato je Rudar stopil na plin in z nekaj hitrimi zaključki in uspešnimi obrambami odšel na odmor s tremi zadetki prednosti (17:14). Tudi drugi polčas so domačini dobro odprli in nadzorovali potek srečanja ter prednosti treh do petih zadetkov. Še v 52. minuti je Luka Lenart uspešno zaključil za vodstvo 25:21. Sledile so minute izključitev in nezbranosti na Rudarjevi strani, kar so Radečani izkoristili in izenačili na 25:25. V zadnjih 10 minutah so si prislužili štiri dvominutne kazni, v 54. minuti pa je Rudar igral samo s tremi igralci. Nato je pri domačih dvakrat uspešno zaključil Blaž Sendelbah in postavil končni izid 27:26. Radečanom ni uspelo izkoristiti zadnjega napada, kar je pomenilo, da sta točki ostali v Trbovljah.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Lenart z osmimi in Ranevski s sedmimi zadetki, pri gostih pa Ernestl z osmimi in Dobravc s šestimi zadetki. Ekipi Rudarja in Radeč trenutno zasedata osmo oziroma 9. mesto lestvice in imata enak izkupiček točk – 18. V 21. krogu Rudar odhaja na zahtevno gostovanje h trenutno četrtouvrščenemu Slovanu. Tekma bo v Dvorani Kodeljevo.

UD

Prejšnji članekUspešni v Velenju in Črni gori
Naslednji članekGeneracija €uro