RK Sevnica : RD Rudar 25:37 (10:17)
Dvorana ŠD Sevnica. 100 gledalcev. Sodnika Škvarč in Štrigl, delegat Lah

RK Sevnica: Žičkar, Zakrajšek, Kolman Ti., Krnc Ž., Mrgole N. 2, Kneževič 3, Kolman To. 4, Krnc D., Župevc 2, Kuhar 8, Kovač, Zelič 1, Kozole 5 (2), Janev; trener: Aleš Pinterič

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec 1, Ravkič 1, Ranevski 9, Sendelbah, Kozinc 3, Kovač 6, Radulovič, Hočevar 8 (3), Habjan 2, Krajnc, Žagar 1, Lenart 3, Novak 2 (1); trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Sevnica 2 (3); RD Rudar 4 (5)

Izključitve: RK Sevnica 4 min; RD Rudar 8 min

Ekipa Rokometnega društva Rudar se je 11. februarja v gosteh pomerila z domačini Sevničani. Razlika na lestvici je bila pred tekmo sedem točk. Sevničani so se želeli na domačem terenu znebiti zadnjega mesta, Trboveljčani pa stremijo k nabiranju točk in utrditvi položaja na sredini lestvice.

Srečanje se je začelo precej izenačeno in igra nikakor ni stekla. Šele ob zaključku polčasa je Rudar z delnim izidom 1:5 odšel na odmor s prednostjo sedmih zadetkov (10:17). V nadaljevanju srečanja so to prednost, kljub manjšim približanjem Sevničanov, uspeli zadržati do 50. minute, nato pa stopili na plin, tudi z nekaj svežine s klopi, in srečanje dobili z dvanajstimi goli prednosti (25:37). Na tekmi so vsi igralci dobili priložnost za igro, najnatančnejša sta bila tokrat Nikola Ranevski z 9 zadetki in mladi reprezentant Jan Hočevar, ki je zadel osemkrat.

Rudar ima tako na računu 13 točk in je trenutno na 9. mestu lestvice. V petek, 17. februarja, ob 20. uri prihaja v Dvorano Polaj ekipa RK Krško, ki trenutno zaseda sedmo mesto lestvice in ima na svojem računu 19 točk. V jesenskem delu so bili Krčani boljši. Takrat sta se tekmeca razšla z rezultatom 41:34.

V jesenskem delu je v Dvorani Polaj v drugem krogu gostovala tudi Sevnica in se upirala vse do 50. minute. Razlika do takrat ni presegla štirih zadetkov prednosti in Rudar je šele v zadnjih minutah srečanja potrdil prvo prvenstveno zmago v sezoni in vknjižil točki. Ekipi sta se razšli z rezultatom 29:21.

UD

Prejšnji članekKulturni dan hrastniških invalidov
Naslednji članekRazgrajači in pes na sprehodu