RD Rudar : RK Brežice 37:35 (20:18)
Dvorana: Polaj. Gledalcev: 150. Sodnika: Kržan in Romih. Delegat: Romih

RD Rudar: Frece 1, Polanec 4, Ravkič, Gjerek 4, Ranevski 14 (6), Sendelbah 3, Draksler, Kovač 8, Radulovič, Hočevar, Habjan 2, Krajnc, Novak, Žagar, Kozinc 1, Bučar; trener: Jaka Keše

RK Brežice: Cerjak J. 1, Deržič 1, Lipej 7, Tomše J. 3, Tomše M. 4, Kovač 5, Dučanovič 3, Škoflek 1, Krivokapić, Simakovič, Derenda 2, Čanžar 2 (2), Mlakar 1, Cerjak M. 5, Božič-Žagar, Jagrič; trener: Ale Kukavica

Sedemmetrovke: RD Rudar 6 (6), RK Brežice 2 (3)

Izključitve: RD Rudar 10 minut, RK Brežice 12 minut

V zadnjem krogu, 12. maja, je Rudar gostil ekipo Brežic. Obetal se je pravi derbi, saj so bili Brežičani mesto pred Rudarjem na prvenstveni lestvici. Brežičani so kljub velikemu številu osvojenih točk že pred tekmo izgubili vse možnosti za napredovanje, Trboveljčani pa so želeli potrditi osmo mesto ter skleniti sezono z zmago pred domačimi navijači.

Srečanje se je začelo zelo izenačeno, nobeno od moštev si ni priigralo večje prednosti. Rudar je vodil z največ dvema zadetkoma prednosti in s takšno razliko sta moštvi odšli tudi na odmor – rezultat je bil 20:18 za Trboveljčane. Začetek drugega polčasa so bolje odprli domačini in v 31. minuti z dvema zaporednima zadetkoma Nikole Ranevskega povedli za štiri (22:18), a Brežičani se niso predali in izenačili na 23:23. V zaključku srečanja so bili mirnejši in odločnejši domačini, ki so tako vknjižili 11. zmago v sezoni. Od krstne sezone v 1.B DRL so se tako poslovili zmagovalno.

Srečanje se je končalo z rezultatom 37:35. Pri domačih je bil neustavljiv Ranevski, ki je zadel štirinajstkrat, strelsko razpoložen je bil tudi Vid Kovač, ki je zadel osemkrat. Pri Brežicah je bil sedemkrat natančen Dejan Lipej.

ZT

Prejšnji članekPlesale so hip hop in disco dance
Naslednji članekBalinali so