Predstavnici Regionalne razvojne agencije Zasavje (RRA Zasavje) sta se 27. in 28. marca mudili v poljskem Krakowu na tretjem evropskem kongresu lokalnih vlad. Dogodka se je udeležilo skoraj 2000 udeležencev iz 40 držav.
Kongres evropskih lokalnih vlad je organiziral Inštitut za vzhodne študije iz Krakowa, ki z RRA Zasavje sodeluje v mednarodnem projektu z naslovom ACCESS – European Association: Common Challenges, Experiences of Shared Solutions for Migrants. Projekt je financiran iz evropskega programa Evropa za državljane in vključuje 9 organizacij in institucij iz Italije, Španije, Grčije, s Poljske in iz Slovenije, ki bodo razpravljale o možnostih združevanja ter zbliževanja načina življenja tujcev in lokalnega prebivalstva.

Kongresa so se udeležili tudi predstavniki lokalnih skupnosti s Poljske in iz tujine, ministri, predsednik Komisije za državljanstvo, upravljanje ter institucionalne in zunanje zadeve pri evropskem Odboru regij François Decoster, drugi predstavniki Evropske komisije, predstavniki gospodarstva, akademske sfere ter drugih lokalnih, regionalnih in nacionalnih združenj.

Na povabilo organizatorjev sta predstavnici RRA Zasavje s svojimi prispevki sodelovali na dveh panelih kongresa – vpliv migrantske krize na trg dela in zaposlovanje ter soočanje lokalnih skupnosti z izzivi migrantske politike v Evropi.

Projekt bo trajal do konca leta, aktivnosti v sklopu projekta pa bo RRA Zasavje izvedla v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi in PUNKT-om – Laboratorijem za kreativne industrije.

ZT

Prejšnji članekPesem jim odpira srca na stežaj
Naslednji članekMaterinski dan v Čemšeniku