Športno kulturno društvo Feniks z Dola pri Hrastniku že več let uspešno deluje na področju cheer plesa na lokalni, državni in mednarodni ravni. Odlikuje jih kvalitetno in dolgoročno usmerjeno delo na področju športa mladih, intenzivna vpetost v lokalno dogajanje in aktivno sodelovanje s krovno organizacijo Cheerleading zvezo Slovenije.
Naš najbolj prepoznaven dogodek, ki ga pripravlja ŠKD Feniks, je tradicionalno tekmovanje cheerleading in cheer plesnih skupin  – Rom Pom Pon prvenstvo. Letos ga bodo pripravili 30. januarja 2016 v dvorani Dolanka že deseto leto zapored. Poleg državnega prvenstva je to tekmovanje z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.  Med športniki je tekmovanje dobro zapisano, saj se ga vsako leto udeleži prek 500 tekmovalcev, ima pa tudi močno podporo v lokalni skupnosti, saj si ga vsako leto ogleda prek tisoč gledalcev in je odmevna popestritev regionalnega dogajanja.

Letos  je na Rom pom pon prijavljenih čez 500 plesalk in plesalcev iz 16 društev. Poleg tekmovanja bodo ta dan predstavili slovensko reprezentanco, ki bo aprila tekmovala na svetovnem  prvenstvu v ZDA. Poseben jubilej, desetletnico, bodo popestrili tudi s koncertom skupine Kingston, ki ga pripravljajo za vse tekmovalce in gledalce. Pa še majčkeno presenečenje – v dvorani bo tudi čisto pravi fičo, saj bodo preizkusili moč slovenskih cheerleaderjev. Do sedaj so plesalke metali v zrak, najvišje so jo vrgli kar sedem metrov v višino, tokrat pa bodo preizkusili, katera lahko poleti čez fička.

MP

Prejšnji članekUspešna smučarka Tinkara Dolanc
Naslednji članekKonoplja, preglasna glasba in pes