sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Rolarka Ana Odlazek tretja na Kitajskem

V kitajskem Harbinu je 14. julija potekala peta tekma za Svetovni pokal v hitrostnem rolanju. Dve uri pred začetkom tekme je deževalo, vendar so visoke temperature progo pred začetkom tekme povsem posušile.

Ženske so tekmo začele precej taktično, saj glavnina ni pustila pobegov. V predzadnjem krogu je Ana Odlazek, odlična rolarka z zagorskimi koreninami, padla, vendar nato hitro ujela glavnino. Kljub padcu je v zadnjem krogu napadla in uspela skupaj s še dvema tekmovalkama pobegniti glavnini. Zmagovalka Chloe Geoffroy (Powerslide Matter Racing Team) je svoj ciljni sprint začela že 500 metrov od cilja, Odlazkovo pa je v ciljnem sprintu premagala še Li Si Shan (Jiangsu). Vendar je Ana kljub temu osvojila novo mero točk v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer se je povzpela na odlično tretje mesto. Katharina Rumpus(Powerslide Matter Racing Team) je zasedla na tej tekmi šele šesto mesto.

Pri moških so že kmalu po začetku tekme pobegnili trije tekmovalci. Po še enem pobegu je slavil Bart Swings (Powerslide Matter Racing Team).

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor