RK Krim Mercator : RK Zagorje 23:23 (12:13)

Ljubljana, Športna dvorana Krim Galjevica, 350 gledalcev, sodnika Marko Pirc in Matjaž Pirc

Krim: Pandžič (12 obramb), Marinček, Stefanišin; Abina, Jurič 1, Milanović-Litre 2, Mavsar 8, Avbelj, Bajramovska 2, Beganović, Omoregie, Zulič, Koren, Barič 4, Obradovič 6, Zrimšek:

Zagorje: Perič (15 obramb), Vozelj; Krajnc 7, Stanko 8, Panger 1, Rebolj 4, Voglar, Ugrin 2, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja 1, Skrinjar

Sedemmetrovke: Krim 5 (8); Zagorje 3 (6)
Izključitve: Krim 8 min; Zagorje 4 min

Obe ekipi sta bili do te tekme še neporaženi. V prvi medsebojni tekmi pred meseci v Zagorju sta se razšli z neodločenim rezultatom 22:22.

Tekmo so bolje začele Zagorjanke in bile v vodstvu celotni prvi polčas, ki so ga na koncu dobile z 12:13. Domačinke so v drugi polčas krenile bolj odločno in sredi drugega polčasa povedle 15:14 (37. minuta). Vendar se Zagorjanke niso predajale. Še več, zopet so prevzele pobudo in v 48. minuti povedle z 18:19. Nato pa so z nekaj napakami omogočile domačinkam, da so prevzele vodstvo (21:20). V predzadnjo minuto so Krimovke krenile z najvišjim vodstvom na tekmi 23:21. Skupaj z ostali soigralkami je Tjaša Stanko z dvema zaporednima zadetkoma poskrbela za izenačenje na 23:23 in več kot zasluženo so Zagorjanke osvojile točko.

Tjaša Stanko je bila prva strelka Zagorja z osmimi goli, le enega manj je dosegla Lea Krajnc, štiri je dodala Janja Rebolj. Odlično predstavo je pokazala  tudi vratarka Andrea Perić s 15 obrambami.

Zagorjanke so še enkrat pokazale, da si zaslužijo kaj več kot samo drugo mesto v DP. Po napeti končnici in točki v Ljubljani pa Zasavčanke ostajajo na dobri poti do presenetljivega državnega naslova, ki bi bila ena večjih senzacij v zgodovini športa v samostojni Sloveniji. V primeru popolnega razpleta sezone (deset zmag), ki še zdaleč ni nerealen, bodo prvič osvojile naslov državnega naslova. Tekmo na Galjevici je spremljalo tudi veliko navijačev Zagorja, poseben ton tekmi in glasno podporo pa so dajali Crazy boysi.

“Lahko samo čestitam svojim puncam,” je po tekmi dejal trener Zagorja Bojan Voglar. “Pokazali smo veliko srce, veliko želja, energije in pa tudi veliko rokometnega znanja. Dobro delamo in to se je čez celo tekmo pokazalo. Igramo rokomet na visokem nivoju in mislim, da smo danes zasluženo dobili točko. Menim pa, da bi lahko z malce več sreče osvojili obe.”

“Dejstvo je, da je bila danes zelo napeta in razburljiva tekma. Derbi, kot ga slovenski rokomet potrebuje. Na koncu, in pa tudi vmes, so nas presekale nekatere sodniške odločitve. Ampak ni to pomembno. Mi bomo delali še naprej, prvenstvo je še naprej odprto, to smo nenazadnje tudi želeli,” je dejala  Marta Bon.

DL