Leto se je počasi bližalo koncu, zasavski športniki pa niso nameravali prenehati s pobiranjem nagrad. Tako je Primož Roglič ob koncu sezone prejel najprestižnejšo kolesarsko nagrado – Zlato kolo. Končala se je tudi letošnja motokros sezona, na zadnji tekmi pa si je Trboveljčan Maks Mausser privozil naslov pokalnega prvaka.
Zasavci so se športno udejstvovali tudi za dober namen. V Trbovljah so s tekom zbirali prostovoljne prispevke za Kristiana Božiča, fanta s hudo obliko avtizma. Tekli (in hodili) so tudi v zagorskem Evroparku. Fundacija Svečka je s svojo akcijo Manj svečk za manj grobov tudi letos Zasavcem omogočila, da na grob svojih ljubljenih polagajo zastavice namesto sveč – za lepše okolje in za dobrodelnost.

Oktobra je imel Hrastničan Jože Jelen 100 razlogov za praznovanje – na rojstnodnevni torti je upihnil 100 svečk.

Domnevni predstavnik trgovine La Scarpa se je lotil dreves na zagorski tržnici in s tem uničil podobo trga pri tržnici Pod uro.

Kmetje so v borbi z industrijskimi onesnaževalci le zmagali. Sodišče je odločilo, da morajo podjetja kmetom izplačati dva milijona evrov odškodnine. V vodstvu Steklarne Hrastnik so se odločili, da v želji, da je postopek hitro končan, na svoja ramena začasno prevzamejo višji delež odškodnine, kot ga je dosodilo sodišče.

O onesnaževanju je spregovorila tudi klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, ki je v Zasavje prišla na povabilo Zasavskega društva seniorjev, menedžerjev in strokovnjakov.

Največji lastniki delniške družbe ETI Elektroelement so se sestali s predstavniki mednarodne skupine Andlinger & Company in podpisali pogodbo. ETI je bil prodan.

MD

Prejšnji članekKje boste silvestrovali?
Naslednji članekLuka Mesec opozarjal na transmaščobe