Kolesar Primož Roglič se je včeraj v zgodovino zapisal kot prvi Slovenec, ki se je na Giru povzpel na stopničke. Zagorjani bodo kolesarskega asa v sredo pričakali na slavnostnem sprejemu na mestni ploščadi.

Primož Roglič se z Gira sicer ne vrača odet v rožnato, a Zagorjani mu vseeno pripravljajo šampionski sprejem. Najmlajšega častnega občana Občine Zagorje ob Savi bodo v sredo, 5. junija, ob 18. uri slavnostno pozdravili na zagorski mestni ploščadi. Za glasbeni program bosta poskrbela DJ Zupi in Pihalni orkester Svea Zagorje. Roglič, ki je s tretjim mestom najvišje uvrščeni Slovenec vseh časov na Giru, je v tej sezoni osvojil tudi dve zmagi: v marcu je zmagal na dirki po Združenih arabskih emiratih, maja pa je ponovno stal na najvišji stopnički dirke po Romadiji. »Sprejem je poklon vsem njegovim dosežkom v tej sezoni,« so povedali na občini.

Danes popoldan bodo trenutno najuspešnejše slovenske kolesarje, Jana Polanca, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, sprejeli pred ljubljanskim Magistratom.

MD

Foto: arhiv Občine Zagorje