Primož Roglič je že oblekel rdečo majico vodilnega na dirki po Španiji. Na prvi dirki v Španiji (tri uvodne etape so vozili na Nizozemskem) je Roglič na prvih klancih pokazal, da je dobro pripravljen in zdrav. V ciljnem sprintu v klanec je tekmecem pokazal, po »čem je špeh«.

Kilometer dolg ciljni vzpon v Laguardiji je tokrat odločil zmagovalca. Roglič je potrpežljivo čakal in malo pred ciljem skočil pred glavnino kolesarjev ter suvereno osvojil etapo. Čeprav je bila v koloni precejšnja gneča, se je uspel preriniti v ospredje in pokazati, kako je močan. Očitno je poškodba preteklost. Primož je osvojil že 65. zmago med profesionalci, kar 20 jih je osvojil na Vuelti.

Ekipa Jumbo Visme, v kateri je zasavski kolesar kapetan na tej dirki, je v začetnih etapah Vuelte pokazala nadvlado. Roglič je po tekmi dejal: »Super je, da imamo majico vodilnega. Jasno je, da si najvišje stopničke želim na cilju v Madridu. Ozračje v ekipi je zelo pozitivno, začelo se je že z zmago na ekipnem kronometru. Za nami so čudoviti dnevi. Popolnoma sem okreval. Poškodba me ne moti več.«

Savus

Foto: Fb