Kolesarji so na dirki po Algarveju na Portugalskem prevozili pet etap. V prvi, gorski etapi, je Primož Roglič osvojil drugo mesto. V sprintu je bil tik za Danielom Martinom. V vožnji na čas je bil tretji in v skupnem seštevku je prevzel vodstvo, ki ga je obdržal tudi po ravninski četrti etapi.
V peti, skoraj 180 km dolgi etapi, so morali kolesarji opraviti več zahtevnih vzponov. Primož Roglič je na cilj prikolesaril peti – zmagovalec te etape je bil Portugalec Amaro Antunes, a skupno je Kisovčanu zasluženo pripadlo mesto zmagovalca. V skupnem seštevku sta mu sledila Poljak Michal Kwiatkowski in Francoz Tony Gallopin.

»Vse se je super izteklo. Zadovoljen sem z rumeno majico na tej dirki,« je povedal Kisovčan. Rogliča čakajo še dirke v Italiji, domov pa se vrača aprila. Dirka po Algarveju sodi med dirke evropske serije in ima oznako ekstra kategorija, kar je druga najvišja oznaka. Višje so le dirke svetovne serije.

Kisovčan je svojo športno kariero začel kot uspešen smučarski skakalec, nato pa je skakalne smuči leta 2012 zamenjal za kolo. Zdaj je član kolesarskega moštva LottoNL-Jumbo. Lani je bil Roglič, sicer član moštva LottoNL-Jumbo, eden izmed Zasavcev, ki so tekmovali na Olimpijskih igrah v Riu. Izbran je bil za kolesarja leta, dobil je zlato kolo, postal je državni prvak v kronometru.

MD

Prejšnji članekNašli pogrešanega psa
Naslednji članekKarateisti v Sofiji