četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Roglič zmagal na Giru

To je prva slovenska zmaga v vožnji na čas na največjih dirkah. Primož Roglič je s tem dosegel vrhunec svoje kolesarske kariere. Že v prologu dirke po Italiji je osvojil drugo mesto, zmago pa je zgrešil za pičli dve stotinki.
Boljši poznavalci športa vedo, da je Roglič leta 2012 smučarske skakalne čevlje zamenjal za kolesarske.

Roglič je bil tokrat na kronometru suveren, saj je drugouvrščenega Avstrijca Mathiasa Brandla pustil za sabo za deset, tretjeuvrščenega Norvežana Vegarda Stakeja Laengenda pa za 17 sekund. V hrbet mu je gledal tudi eden najboljših kronometristov vseh časov Švicar Fabian Cancellara (četrti), štirikratni svetovni prvak, ki ga je Roglič namahal kar za 28 sekund.

Za TV postajo Evrosport je Roglič po zmagi dejal: “Imel sem nekaj sreče z vremenom, takega uspeha pa nisem pričakoval. Prvič sem vozil kronometer, daljši od desetih kilometrov.”

Resnici na ljubo je treba zapisati, da je imel Roglič srečo z vremenom, saj je vozil po suhi cesti, kolesarjem proti koncu dirke pa je na tehnično zahtevni progi delo otežil še dež. Spolzka cesta je botrovala kar nekaj padcem. Kljub vsemu Rogličevi zmagi ne gre gledati v zobe. Prislužil si jo je s sijajnim dirkanjem. Zmaga je izjemna, še posebej po grdem padcu v eni prejšnjih etap. Njegovo telo je še vedno polno modric, očitno pa se zna kleni Zasavc hitro pobirati.

MP

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor