Kolesarji na Dirki po Italiji v torek, 23. maja, nadaljujejo s 16. etapo. Primož Roglič je v skupnem seštevku na tretjem mestu in za rožnato majico zaostaja nekaj več kot minuto. Za glavnim konkurentom Geraintom Thomasom pa pičli dve sekundi.

Zadnjo, petnajsto etapo, ki je bila na sporedu v nedeljo, 21. maja, je Primož Roglič končal na 18. mestu, s čimer je zadržal tretje mesto v skupnem seštevku za Francozem Brunom Armirailom in Britancem Geraintom Thomasom. Na etapi je največ pozornosti požela taktična poteza ekipe Ineos Grenadiers, s katero je rožnato majico predala Armirailu.

»Vsak dan mi je dobrodošel, vsak dan se počutim malo bolje in gremo do finala,« je za RTV po 15. etapi povedal Roglič. V dosedanjih etapah je njegova ekipa Jumbo Visma ostala v celem kosu, saj še vedno dirka z vsemi osmimi kolesarji. Večinoma so se ognili težjim nevšečnostim. Le padec v drugem tednu dirke mu je malo načel pripravljenost. Vendar Primož kaže na letošnji dirki veliko mirnost, očitno je odlično pripravljen in se tudi počuti tako.

Jutri torej nadaljujejo s 16. etapo, kjer bodo prevozili 203 km dolgo traso s petimi kategoriziranimi vzponi in 5200 višinskimi metri.

Savus

Foto: arhiv Savus