torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Roglič kralj kronometra

Državno prvenstvo v kronometru je bila odličen uvod v največji slovenski kolesarski rekreativni praznik, maraton Franja. Prireditelji so pripravili tekmovanje v različnih kategorijah in na različno dolgih trasah. Tekma je potekala na cesta od ljubljanskega trgovskega središča BTC do Domžal in nazaj. V članski konkurenci, ki je bila kar močna, je Primož Roglič na 44 km dolgi progi zmagal s prednostjo skoraj dveh minut. Njegov čas 50:51,3 je bil prehiter za vse ostale udeležence dirke. Drugi je bil Matej Mohorič (Lampre Merida, 52:50,0), tretji pa Rok Korošec (Radenska Ljubljana, 54:05,8).
“Rezultat je v redu, a se tale ravnina kar vleče. Sem zadovoljen, imam neke podatke o vožnji in šele drugič v življenju sem vozil nekoliko daljši kronometer. Kar v redu. Vsaka dirka je nekaj posebnega in vedno moraš pristopiti stoodstotno, četudi si v pravi formi. Traso sicer poznam, kolesaril pa po njej še nisem,” je po zmagi za uradno stran Kolesarske zveze Slovenije dejal Roglič.

Na 22 km je zmagal Igor Kopše (Tuš T.E.A.M.), v konkurenci do 23 let je 44-kilometrsko razdaljo najhitreje premagal David Per (Adria Mobil, 52:53,5), pri ženskah pa je v elitni konkurenci na 22 kilometrov slavila Urša Pintar (BTC City Ljubljana).

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor