Primož Roglič je začel izredno. Na desetem kilometru in tudi na drugem merjenju vmesnega časa na 19. km je beležil osmi čas, potem pa se je odlično boril do konca in bil na cilju deseti. Kronometrska preizkušnja je bila zahtevna, tudi z vzponi in vratolomnimi spusti, kolesarjem pa je delo oteževalo še mokro cestišče, ki je bilo precej spolzko.
Dirko v Riu je dobil 35-letni Fabian Cancellara iz Švice, ki je suvereno opravil s konkurenco. Srebrno kolajno je osvojil odlični Nizozemec Tom Dumoulin, bronasto pa za mnoge prvi favorit, Anglež Chris Froome, letošnji zmagovalec francoske pentlje.

Pred Rogličem so se uvrstili le specialisti za vožnjo na čas iz kolesarsko najbolj zvenečih držav. Primož je opravil na letošnjih OI izjemno delo. Po 26. mestu na cestni dirki je deseterica v vožnji na čas izjemna uvrstitev za mladeniča, ki je s pravim kolesarstvom pričel šele pred dobrimi tremi leti. Vsekakor je opozoril nase in bil v Riu z naskokom najboljši slovenski kolesar. Vsi kolesarski strokovnjaki mu prerokujejo izjemno kolesarsko kariero. Mi mu želimo, da čez štiri leta v Tokiu iz letošnjega rezultata izbriše nulo, pa bo …

ZT