sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Rogla v Zagorju

Preden je Primož Roglič stopil na veliki oder na mestni ploščadi, je v Weinbergerjevi hiši odgovarjal na novinarska vprašanja. Povedal je, da je izredno počaščen, ker je prejel naziv častnega občana Zagorja ob Savi. Ni se zavedal, da ima tako veliko navijačev in so Zagorjani nanj tako močno ponosni. Sam ostaja skromen in predan športu. Ko je govoril o Dirki po Franciji, je priznal, da je bila 20. etapa zanj resnično naporna in je na njej bil težko bitko s samim seboj. Sicer je kolesarstvo ocenil za nevarnejši šport od smučarskih skokov, s katerimi se je ukvarjal na začetku svoje športne kariere. Rekel je: »Saj sem ves »potolčen«. Včeraj so mi iz komolca odstranili košček skale, ki sem ga imel v rani zadnja dva meseca. Nevarno je tudi, ko vozim po cesti ob običajnem prometu.«

Časa za počitek nima veliko in trenira tudi v teh dneh. Imel je priložnost že videti traso dirke svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki bo septembra na Tirolskem. »To je cestna dirka, trasa je precej neobičajna, zato mi predstavlja velik izziv,« je povedal. Na njegovi poti ga spremlja vera, da se dobro poplača z dobrim. Največ mu pomeni podpora njegovih najbližjih. V bodoče si želi Dirko po Franciji tudi osvojiti in si bo za to prizadeval po svojih najboljših močeh. Sicer pa ostaja v klubu Lotto Jumbo, s katerim ima pogodbo podpisano do leta 2020.

V Zagorju mu je župan Matjaž Švagan tudi osebno predal naziv častnega občana, pozdravili so ga domači gasilci, ki so na žerjav izobesili plakat z napisom Rogla, čestitke. Ponosni nate, njegovi sokrajani iz Strahovelj in številni drugi. Igrala sta Pihalni orkester Svea in skupina Tabu.

TPK

Isti avtor