Dvorana Delavskega doma Zagorje je bila včeraj do roba polna rockerskih navdušencev, ki so si prišli ogledat muzikal Rock Ivančki. Tega so pripravili in kar dvakrat uprizorili učenci OŠ Ivana Skvarče.

Muzikal Rock Ivančki govori o učiteljici Ivi (Nina Jelen), ki je članica rock skupine. Za tovrstno glasbo želi navdušiti tudi mlajše generacije, čeprav jo Sara (Petra Rome) in Gregor (Luka Lavrin) prepričujeta, da je rock mrtev in da takšne glasbe nihče več ne posluša. A Iva se ne da in rock glasbo ob podpori ravnateljice (Mateja N. Praunseis) vpelje v vsakdanji pouk. Ob tem pa se pripravlja na tekmovanje Talentirane face, kjer bo ob pomoči svojih učencev vsem pokazala, da je rock še kako živ.

Nihče iz vesolja, Od višine se zvrti, Lahko sem srce, Na soncu, Metulj, Pravljica o mavričnih ljudeh … to je le nekaj pesmi, ki so jih otroci ob pomoči učiteljske instrumentalne zasedbe zapeli učenci. Na klaviaturah jih je spremljala Urška M. Luzar, na bobnih Aleš Celestina, na kitari pa Luka Lavrin in Martin Koncilja. Za inštrumente so poprijeli tudi šolarji – na bobne je zaigral Nace Deželak, na kitaro Tinkara Božič in Enej Groboljšek, na klaviature pa Kaja Katarina Golob.

Muzikal so včeraj uprizorili dvakrat – prvikrat ob petih, drugič pa ob sedmih zvečer. S prodajo vstopnic so zbirali sredstva za šolski sklad.

Besedilo in foto: MD