V nedeljo, 14. avgusta, so se zarana ob ribniku Ribiške družine (RD) Zagorje zbrali ribiči z vseh vetrov, 40 jih je bilo, 35 iz Slovenije, med njimi tudi ena ribička in pet gostov iz Hrvaške.
V šestih urah lova so skupno nalovili 175 kilogramov in pol rib. Tekmovalce so tokrat porazdelili v tri sektorje, kjer so podelili po tri komplete medalj, v skupni konkurenci so razdelili 27 praktičnih nagrad in prvim trem v generalni razvrstitvi pokale.

Pokal občine Zagorje ob Savi si je priboril Drago Vozelj, sledila sta mu še Zlatko Cmrk iz Novega Marofa in Marjan Škrinjar.

V sektorju A so medalje osvojili Drago Vozelj, Borut Eltrin in Boštjan Zupanc, v sektorju B so slavili Marjan Škrinjar, Maks Marinčič in Darko Juvančič, v sektorju C pa se je pozlatil Zlatko Cmrk, srebro je osvojil Zdravko Rebernak in bronasto medaljo Mario Ćeši z Novega Marofa.

Vsako leto se tekmovanja udeležijo tudi gostje iz pobratenih ribiških družin iz Ludbrega, Novega Marofa in Laškega, ki pridejo v Zagorje dan pred tekmo. Prizadevni člani RD Zagorje ob Savi jim pripravijo program, tako da spoznavajo Zasavje. V preteklosti so že spoznali Kumljansko s Kumom, okolico Zasavske svete gore in seveda sam vrh, letos pa so jih peljali skozi Evropark, se ustavili pri ribnikih in občudovali pester ribji živelj v njih, nadaljevali pot proti Klančišam in do razvalin gradu Gallenberg v Gamberku. Z zanimanjem so si jih ogledali in sprostili domišljijo pri opazovanju bližnje in daljne  okolice. Ustavili so se še na Izlakah pri Medijskem gradu – Gallenek, ostalinah družine Valvazor, si pogledali čebelarsko učno pot in se vrnili v ribiški dom na pozno kosilo.

MM

Foto: Mojmir Maček in Marko Zaletel