sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Retrospektiva Mitje Ličarja

Razstava fotografa Mitje Ličarja, ki je v galeriji Delavskega doma Trbovlje na ogled še do 18. julija, nosi naslov Retrospektiva.
Ličar je sicer član Fotokluba Hrastnik in je imel z njimi že vrsto skupnih razstav. Od leta 2012 sta začela ustvarjati skupaj s Tilnom Sotlerjem in dosegla vrsto uspehov. Skupaj sta med drugim objavila tri projekte za revijo National Geographic Slovenija – obsežno reportažo ob 100. obletnici prve svetovne vojne, zgodbo o fosilih, najdenih na Slovenskem, in slovenskih “kraft” pivovarnah.

Odmevna je bila tudi skupna razstava Kolineanost leta 2014, ko sta v galeriji Delavskega doma Hrastnik objavila portrete dveh oseb – fotografijo sta razdelila na dve enaki strani. Na eno stran sta preslikala del obraza prve osebe, na drugo pa del druge osebe. Razstavo so si lahko ogledali tudi v Celju in Mariboru.

Razstava Retrospektiva je sestavljena iz 30 fotografij, ki povzemajo več projektov – tako omenjene fotografije iz National Geographica, komercialne in umetniške projekte, ki jih je delal v svoji dosedanji karieri, bodisi sam ali s Sotlerjem.

»So pa to razstavo zakrivili moji najbližji,« je z nasmehom povedal Ličar. »Pripravili so mi presenečenje ob 30. rojstnem dnevu in organizirali to retrospektivno razstavo … «

Fanči Moljk

Previous article
Next article

Isti avtor