ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Renee Vozelj v oddaji Štartaj, Slovenija

Oddaja Štartaj, Slovenija televizije POP TV je namenjena predstavitvi podjetnih Slovencev. V njej se bo predstavilo 12 avtorjev s svojimi produkti, med njimi tudi podjetni Renee Vozelj iz Kisovca, ki bo predstavil svojo pivovarno. Pivo je začel variti že pred leti skupaj s Patrikom Sevškom, a prvi poskusi niso bili najbolj uspešni. Študiranje postopkov in izmenjava izkušenj z drugimi garažnimi pivovarji pa sta prinesla rezultat, ki danes priteče iz steklenice pod blagovno znamko Knap.  Vsi produkti, predstavljeni v oddaji, so na voljo tudi v trgovskih centrih Interspar. Izdelek, ki se bo v določenem obdobju najbolje prodajal, bo razglašen za »hit produkt leta 2016«.
Renneju Vozlju smo pred oddajo zastavili nekaj vprašanj.

Je bila uvrstitev v oddajo Štartaj, Slovenija težka?

»Glede na opravljene intervjuje pred razpisom sem imel dober občutek. Vedel sem, da imam odličen produkt, iskreno in super zgodbo. Zdi se mi, da je o izboru odločala kar vsaka malenkost posebej. Tako celostna grafična podoba, cena, zgodba … Vsekakor pa tudi dejstvo, da si sposoben dostaviti predvideno količino, si zaupanja vreden in na pravi stopnji razvoja.«

Pivo Knap obstaja v dveh različicah?

Pivo Herc je svetlo pivo v slogu »american pale ale« z aromatičnim značajem po citrusih in agrumih. Prija k mesnim jedem in podobno. Pivo Kramp je temno pivo, tako imenovani »stout«. Prileže se bolj ob daljših mrzlih dnevih in ob kakšni čokoladni sladici.

Se samo z varjenjem piva v Sloveniji da preživeti?

Poleg Pivovarne je moj glavni vir prihodka trenutno računovodstvo. V Sloveniji kar nekaj mikro pivovarjev preživi s proizvodnjo piva in tudi že zaposluje  okrog dva do pet ljudi. Panoga ima v tujini že dober 10-odstotni tržni delež, v Sloveniji znaša ta odstotek ali dva.«

Vam je sodelovanje v oddaji in s tem uvrstitev vašega izdelka v enega največjih trgovskih centrov povečala prepoznavnost?

Gotovo se že v enem tednu, odkar se je projekt Štartaj, Slovenija začel, pozna povečana prepoznavnost in prodaja.

Je pivo Knap moč kupiti tudi v Zasavju?

Zaenkrat je na voljo samo v megamarketih Interspar po Sloveniji, se pa dogovarjamo tudi za eno lokacijo v Zasavju, a ta informacija še ni potrjena. V Zasavju je pivo Knap moč kupiti v trgovini domača košarica KZI in Ajda market Izlake. Ob koncu oktobra ga bo mogoče naročiti tudi v zasavskih gostilnah.

TPK

Isti avtor