RK Dol TKI Hrastnik – RK Drava Ptuj 23:23 (14:13)
Dol pri Hrastniku, dvorana Dolanka, gledalcev 300. Sodnika Branko Pirc in Rok Škvarč

Dol TKI Hrastnik: Sikošek, Žekar, Seme; Klepej 5, Brilej 8(2), Simončič, Ajdari 6(3), Zore, Jakopič, Bauerheim 4, Lisec, Hribšek, Ramič, Robnik, Guček, Ribič. Trener Cenkar

Drava Ptuj: Belec, Bedenik; Cvetko 1, Janžekovič 2(2), Verdenik, Jensterle 2, Bračič, Maroh 5(2), Vaupotič, Sabo, Beđeti, Rosič, Jerenec 6, Lesjak 2, Šalamun 2, Žuran 3. Trener Hrupič

7m: 6(5); 4(4)

Izključitve: 8 minut; 20 minut (Maroh 3×2 minute, disk. 44. minuta)

Gostje s Ptuja so že takoj na začetku presenetili dolske rokometaše in s hitro igro v uvodnih minutah kmalu prišli do lepe prednosti. Tako je bilo v 8. minuti na semaforju 5:1 in tudi minuta odmora domačega trenerja Primoža Cenkarja ni pomagala. Gostje so še vedno bili v naletu in Dolani nikakor niso našli obrambe za Filipa Jerenca in Jana Maroha. Svojo prednost so še povečali in v 17. minuti je ta znašala že plus pet (10:5). Potem pa so se domači ob podpori svoje bučne publike le prebudili, vratar Klemen Sikošek je zaklenil svoja vrata, Klemen Brilej in Gregor Klepej pa sta začela tudi zadevati in po delnem izidu 9:3 so dolski rokometaši uspeli prvi del zaključiti z minimalno prednostjo.

Drugi polčas je postregel z izenačeno igro, kjer sta se moštvi izmenjavali v vodstvu vse do 45. minute, ko je domačim uspelo povesti 21:19, vendar so jih Ptujčani uspeli dohiteti in celo povesti 22:21. Od 51. minute naprej pa je sledila napeta končnica tekme, kjer so domači spet uprizorili preobrat in pet minut pred koncem z golom Brileja iz 7-metrovke povedli 23:22. Že v naslednjem napadu so gostje preko Marka Žurana uspeli še zadnjič na tekmi izenačiti. Sledile so napete in razburljive zadnje minute, kjer pa so mreže mirovale po zaslugi obeh vratarjev in nespretnosti strelcev. V zadnji minuti so najprej domači imeli napad za zmago, vendar je Klepej meril visoko prek vrat, gostje pa si z igralcem manj niso uspeli pripraviti priložnosti za zadetek, tako da je ostal rezultat iz 56. minute tudi dokončen.

Čeprav so oboji imeli svoje priložnosti za zmago pa je delitev točk najpravičnejša. Derbi je upravičil napovedi in pričakovanja, saj so gledalci v Dolanki gledali napeto in razburljivo tekmo. Igralci obeh moštev so bili po tekmi nagrajeni z bučnim aplavzom.

V naslednjem krogu dolski rokometaši odhajajo na izjemno pomembno, hkrati pa tudi težko gostovanje v Brežice. Že med tednom pa jih čaka tekma četrtfinala Pokala Slovenije, kjer se bodo v torek pomerili s prvoligašem RD Koper 2013, Ptujčani pa bodo v naslednjem krogu doma igrali z Škofljico.

Zoran Zore

Prejšnji članekKako iz hobijev narediti posel
Naslednji članekSto verzov v dobri uri