ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Rekordna udeležba v Trbovljah

V soboto, 5. decembra, so v Trbovljah pripravili že 43. mednarodni karate turnir, ki sodi med najmočnejše in najštevilčnejše v Evropi. Turnir ima eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Letošnjega se je udeležilo rekordnih 639 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili kar 796 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prišli iz 73 klubov iz 13 držav: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Makedonije, Nemčije, Poljske, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine ter Slovenije.
Na uradni otvoritvi turnirja so prisotne pozdravili trboveljska županja Jasna Gabrič, predsednik Karate zveze Slovenije dr. Igor Zelinka in Jože Harl, direktor družinskega podjetja GES d.o.o., ki je prevzelo generalno pokroviteljstvo nad turnirjem. Tik pred otvoritvijo tekmovanja je v dvorano na veliko presenečenje nastopajočih vstopil sveti Miklavž ter obdaril prav vse prisotne tekmovalce na dopoldanski otvoritvi.

Že pri najmlajših se je videlo, da je konkurenca zelo kvalitetna, v starejših kategorijah so lahko gledalci uživali v odličnih in napetih dvobojih. Med nastopajočimi je bilo precej nosilcev medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev. Člani Karate kluba Trbovlje so odlično pripravili turnir, pa tudi na tatamijih so bili tekmovalci domačega kluba izjemno uspešni. Z 19 osvojenimi medaljami so dopolnili domače organizatorje turnirja, saj so v skupnem seštevku medalj postali najuspešnejši klub. Zaostali so le za reprezentancami Ukrajine, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Trenerji so bili z nastopi številčne trboveljske ekipe zelo zadovoljni.

 

V športnih borbah je med članicami Sabina Fazlič osvojila 2. mesto v kategoriji in tretje absolutno. V svojih kategorijah so se dobro odrezali tudi ostali člani trboveljskega kluba. Med člani je bil Blaž Hribovšek tretji. Med mladinci Stefan Joksimovič in Domen Zidar osvojila tretji mesti v kategoriji. Tadej Kolander je zmagal, Domen Zidar pa je osvojil tretje mesto med kadeti. Med dečki je zmagal Uroš Markuljevič, drugo mesto je osvojil Kenan Isakovič. V katah so se v svojih kategorijah izkazali s tretjim mestom Tilen Grivec (malčki), Simona Češarek (deklice), Anja Laharnar (ml. kadetinje) in Alenka Paternoster (veteranke), druga pa je bila Laura Božjak (ml. kadetinje absolutno). Med ekipami pa so tri ekipe zmagale: deklice do 11 leta (Eva Kolander, Klara Lesar in Simona Češarek), dečki do 11 let (Denis Šehič, Tilen Grivec in Žan Lukač), deklice 11 – 13 let (Anamari Vran, Ema Ržen in Laura Božjak), drugi so bili dečki 11 – 13 let (Marko in Uroš Markuljevič, Tilen Medved), tretje pa druga ekipa deklic 11 – 13 let (Anja Laharnar, Lara Salkič in Paris Kočevar).

Med udeleženci turnirja so bili tudi štirje karateisti Karate kluba Hrastnik. Urša Haberl je med kadetinjami kljub poškodbi osvojila prvo mesto, Barbara Haberl je osvojila bronasto medaljo v kategoriji mladink, prav tako je tretje mesto osvojil Denis Gorenc v kategoriji članov.

BS in MH

Previous article
Next article

Isti avtor