V dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov so prostovoljci Fundacije Svečka letos zbrali rekordnih 37.230 evrov. Denar bodo namenili za poravnavo stroškov zdravljenja hudih bolezni otrok, za nakup kardioloških stolov z gosenicami, SOS-gumbov, inzulinskih črpalk, defibrilatorjev, naprav MOTOmed za upokojence, opremo varstveno delovnih centrov, za nevrofizioterapevtske obravnave otrok in podobno.

»Ekološko humanitarna akcija, v kateri prostovoljno sodeluje stotine, daruje pa že na 'desettisoče' Slovencev, kaže, da so ljudje slabo delujoč zdravstveni sistem vzeli v svoje roke,« je ob tem povedal Primož Jelševar, predsednik Fundacije Svečka. »Verjamem, da bomo dočakali tudi čas, ko takšne akcije ne bodo več potrebne. Iz srca se zahvaljujem vsem, ki ste se letos odločili pomagati tistim, ki jih verjetno ne boste nikoli srečali.«

Projekt Manj svečk za manj grobov so leta 2009 zasnovali v Zagorju, do letos pa se je razširil v že 15 slovenskih občin. Poleg zasavskih so v akciji sodelovale še občine Litija, Šmartno pri Litiji, Grosuplje, Celje, Domžale, Logatec, Dobrepolje, Maribor, Murska Sobota, Velenje in Šmartno ob Paki.  "Zahvaljujemo se vsaki izmed 114 organizacij, ki so v akciji sodelovale ali jo podprle, in vsakemu od več kot 400 prostovoljcev, brez katerih akcije ne bi mogli v taki meri izpeljati," je med drugim še povedal Jelševar.

ZT