Skupina upokojencev Društva upokojencev Hrastnik je tudi v letošnjem letu obiskala Šmarješke toplice.

V deževnih pomladnih dnevih smo že pripravljali scenarije za prijetna druženja ob družabnih igrah, druženjih in razvajanju v hotelskem kompleksu bazenov in drugimi dejavnostmi, ki jih za nas vedno pripravijo prijazni uslužbenci v Šmarjeških toplicah. Ko se je bližal naš dan, pa se je hladna in deževna pomlad poslovila in za naše petdnevno razvajanje je narava poslala tople sončne žarke, ki so nas božali vse do zadnjega dne.

Pa naj grem na začetek. Naša skupina se je kot vedno ob določeni uri zbrala na avtobusni postaji v Hrastniku in se ob prijazni pomoči šoferja udobno namestila na sedeže in potovanje se je začelo. Vsi smo bili veseli ponovnega druženja in nabiranja novih moči. Pot je hitro minila in že je proti avtobusu hitela naša Simona, ki vedno poskrbi, da se imamo lepo.

Po pozdravih nas je seznanila s programom naše rehabilitacije, ki zajema zdravstvena predavanja, dihalne vaje, hidro gimnastiko s fizioterapevtom, masaže, savne, telovadbo, nordijsko hojo, sproščanje z gongi, sprehodi, izleti, večere z glasbo, kvizom, tombolo … Pri tako bogati ponudbi pomislimo, da bomo naše bivanje za kak dan podaljšali.

Bilo je veselo in zabavno, poleg tega pa smo na tomboli dobili še vse tri nagrade – cviček, kuharske recepte in masažo. Vse bomo z »guštom« porabili.

Jerica Laznik

Foto: DU Hrastnik