Alternativna oblika masaži je refleksno-conska masaža stopal ali refleksoterapija.
Refleksna masaža je lahko tako preventivna kot »rehabilitacijska«. Refleksoterapija je poleg preventive tudi kurativna. In kakšna je razlika?

11255181_396214343920729_2014252138654896896_nPri refleksni masaži stopal masiramo vse cone (predele telesa in organe), pri refleksoterapiji se posvetimo točno določenemu, obolelemu oziroma problematičnemu predelu. Vsak organ oziroma del telesa ima svojo cono/točko na podplatu oziroma stopalu. Z masiranjem teh con se stimulira delovanje povezanih organov ali predelov telesa.

S tem načinom masiranja oziroma terapijo poženemo telesno energijo po celem telesu. Tisto, ki jo telo potrebuje za delovanje, za rehabilitacijo, celjenje, zdravljenje, proizvajanje potrebnih snovi, presnovo, metabolizem, pri dojenčkih lajšamo ali odpravljamo krče. Telesu pomagamo, da ostaja zdravo ali da se hitreje pozdravi.

Veliko ljudi še vedno ne zaupa tej tehniki, ker še vedno ni dovolj poznana, a dejstvo je, da jo priporoča že veliko zdravnikov, tudi ginekologov pri nosečnicah.

Če ste žgečkljivi, so cone tudi na rokah (dlaneh), tako da je možnost tudi za vas.

Čeprav je ta oblika masaž in terapij še vedno alternativna, je vse bolj prepoznavna in predlagana terapija/masaža  kot preventivno-kurativni ukrep pri zdravju.

Tudi, če ne znamo izvajati refleksoterapije ali refleksne masaže stopal, že sama masaža kot taka deluje. Seveda poleg zdravilnega učinka, masiranje stopal tudi sprošča. Priporoča se vsem ljudem, dojenčkom in starejšim.

Za več informacij ali naročila nas lahko pokličete vsak delovni dan med 9. in 19. uro.

Vaša Zana
facebook.com/ZanaPS