V okviru festivala se bo v Zasavju zvrstilo preko 80 brezplačnih prireditev, namenjenih različnim generacijam, okusom in interesom. Festival bo zajel od plesnih in gledaliških predstav domačih in tujih ustvarjalcev, do sodobnega cirkusa, lutkovnih predstav, razstav, instalacij, uličnih predstav do filmov in koncertov. Velik del festivalskega dogajanja bodo prispevali tudi zasavski kulturniki.
Namen festivala je predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi. Pomembno pa je predvsem druženje in uživanje ob prireditvah in tudi po njih.

Soorganizatorji in partnerji festivala so VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje, Delavski dom Trbovlje, PUNKTcc, Delavski dom Zagorje in Mladinski center Trbovlje.

Umetniški vodja festivala je Branko Potočan, koordinatorji pa Mojca Ulaga, Marko Pavlovič, Jani Medvešek in Andrej Uduč.

ZT