V nedeljo, 28. maja, se je festival Rdečih revirjev v Hrastniku zaključil. Zaključili so ga člani Turističnega društva s pripravo zasavske jedi krumpantoč.
Sicer pa je bil tudi zadnji dan zapolnjen z bogatim programom. Tako so med drugim presenetili osnovnošolci s plesom pod mentorstvom Sebastjana Stariča, ki je spominjal na koreografije Branka Potočana. Mogoče bo tudi kdo od njih stopil na njegovo zavidljivo umetniško pot. Ves čas so zabavali mimoidoče in obiskovalce hoduljarji in jih vabili med svoje vragolije. Mladi bralci pa so se skrili v senco dreves in na ležalnikih uživali s knjigo v roki. Ta aktivnost je bila letos na RR prvič. Zvezdica Zaspanka pa je pred polno dvorano DD doživela svojo uspešno premiero. Člani KD Pekre Limbuš so pripravili igro Silvestrska sprava Toneta Partljiča, ki ima vedno svoje zveste obiskovalce. Tudi člani zabavnega orkestra KUD Veter, Kr en bend, pod taktirko Slobodana Filipoviča, so pokazali, da sodijo na festival RR.

Opozoriti velja tudi na grafit, ki si ga bo mogoče ogledati še kdaj kasneje, saj ga je avtor Maksim Azarkevič v času festivala ustvaril v pisarni soorganizatorja in partnerja festivala, Mladinskega centra Hrastnik.

In kako ocenjuje festival umetniški vodja Branko Potočan? »Vtisi so pozitivni, še posebno, ker nam ni nagajalo vreme. Za dogodke na ploščadi tako ni bilo treba trepetati, ali jih bomo lahko izvedli ali se bomo morali seliti v dvorano. Všeč mi je bilo tudi to, da je bilo letos več mladih obiskovalcev kot prejšnja leta. Tudi nastopalo jih je več. Imajo možnost, da se preizkušajo. Da spoznajo svoje kvalitete in jih z nadaljnjim šolanjem mogoče tudi uresničijo.«

Od 1. do 3. junija bo mednarodni uprizoritveni festival v Trbovljah in v Zagorju.

Fanči Moljk

Prejšnji članekŽelezni, rdečelasi Elvis
Naslednji članekKraje, prepiri, prometne nesreče